Tanken der kan gøre din sommerferie til et mareridt!

Mange af os har den. Og de fleste af os, der har den tanke, bliver kede af det. Føler os udenfor, ensomme, forkerte og måske endda uduelige.

Tanken er lidt a la "Alle andre skal på så fede ferier, de får det meget sjovere end mig/os." eller "Alle andre skal til udlandet på ferie i år, og det har jeg ikke råd til. Det bliver en lortesommer".

Problemet med os mennesker er at vi spejler os i hinanden. Det er både godt og skidt. Godt når vi ser rollemodeller vi gerne vil være som, hvor vi ligesom lærer af deres vej. Godt når vi lærer af andre. Men skidt når vi bare spejler blindt. At spejle blindt handler om at vi ikke spejler med "nogle af vores egne". Singlemoderen med 3 børn spejler sig selv med kernefamilien, og bliver ked og føler sig utilstrækkelig. Den mere økonomisk beklemte familie spejler sig, med de familier der har godt med penge, og føler sig utilstrækkelige og forkerte.

Vi spejler hele tiden. Og vi har alle redskaber til at spejle os. Vi har Facebook, Instagram, og alle de andre sociale medier.

Alle poster billeder af "den perfekte ferie". Lige det sekund hvor alt ser lækkert og perfekt ud. Og vi er så nemme, for vi tror på den, og den går lige i mavesækken på os. "Øv, hvor de bare nyder livet. De er da lykkelige". Problemet er, at vi ikke lige får delt skænderierne over morgenbordet, hvor mor lige er "nazimor" og retter helt uretfærdigt og hysterisk på ungerne. Eller billeder fra køreturen, hvor temperaturen i bilen var på minus 20 grader og ingen mælte et ord af frygt for at far eksploderer igen....

Vi tror alle andre er så lykkelige når vi spejler os. Og det kan gøre det at skulle holde sommerferie med familien til et mareridt. For hvordan skal vi kunne finde ressourcer og energi til alt det "lykke" vi skal producere? Det er jo vores forbandede ansvar, at skabe den perfekte ferie, hvor alle knaldhamrende hygger sig. Det er mit ansvar, at de andre kommer på arbejde og i skole og deler "Det har bare været den bedste ferie ever!"

Sjovt nok har jeg lige talt med en kvinde der fortalte at det som hendes børn husker som den allerbedste sommerferie, var en gang hvor de var i sommerhus i Danmark og det øsregnede. De spillede spil hele ugen og spiste pomfritter og karameller hele ugen. Sjovt at det er det vigtigste for børnene ikke? En tanke værd!

Måske er det bare os voksne, der synes, det er så vigtigt med alt det perfekte! Børnene vil jo i bund og grund bare være sammen med os - helt uforstyrret!

Så mit råd til dig er at slukke for så mange af de sociale medier du tør - fra nu af. Og så ellers lægge forventninger og krav ud til hele familien, til at skabe en rigtig dejlig ferie - så det ikke kun er dig, der har ansvaret. Og så ellers bare nyde, nyde, nyde - med alle de op og nedture der kan komme på en ferie. For ja - naturligvis er der også udbrud, skænderier og andet. Sådan er det at være menneske. Det er en rutchebanetur af dimensioner.

Rigtig god sommerferie.

De bedste hilsner

Lotte Klink

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Tanken der kan gøre din sommerferie til et mareridt - en blog af stressekspert Lotte Klink