Tør du at være ærlig og melde rent ud?

"Jeg var ikke ærlig. Jeg hoppede bare med på hans ideer, for de var nok mere rigtige end mine. Hans ønsker til livet, hverdagen og livet sammen med mig. Men nu er det 4 gang jeg gør det, og efter en vis periode sprænger ballonen, og så vælter min ærlighed ud gennem knaphullerne, og så er forholdet slut. "

"Jeg fatter ikke mine medarbejdere ikke bare kan gøre deres arbejde ordentligt. Så svært er det sgu da heller ikke. Jeg gider ikke alle de klager fra kunderne. Jeg gider ikke de medarbejdere der ikke møder til tiden. Man skulle fandme tro jeg var deres mor".

Kan du genkende noget i de udtalelser? Begge handler om at have kant, turde at sige fra, være ærlig, kræve noget, ville noget, sætte nogle grænser. 

Men de fleste af os er utroligt dårlige til det! Vi kan simpelthen ikke finde ud af det! Vi har øvet os, i en adfærd lige siden vi var ganske små, hvor vi har lært ikke at stille krav, ikke være kantede, eller for den sags skyld besværlige. 

Om du er på arbejde eller i privaten vil dette drille dig. Jeg har mødt flere som i privaten lever et dobbeltliv. Altså hvor kæresten tror det forholder sig på én måde, men at der også er et andet spor. Det spor hvor den ærlighed som der egentligt skulle være plads til i forholdet, kører på et andet spor. Det kan være sex, spil, alkohol, forretninger, økonomi mm. Frygten for at miste kæresten gør, at der så bliver kørt to spor. 

Men der er også mange der bare ikke er ærlige og siger deres mening. Frygten for at være forkert er så stor, at det er bedre at være uærlig, og så ikke blive forladt!

Jeg kender det godt for mig selv. Jeg er igang med en kostomlægning, hvor jeg ikke spiser sukker og stivelse. Det gør at det ikke altid er let at være ude at spise hos andre. Og min hjerne siger til mig, at jeg ikke kan tillade mig at være besværlig. Men er det egentligt at være besværlig? Er det ikke i stedet selvkærligt? Jeg kan mærke, at den kostomlægning gør mig godt! Min krop elsker det! Og det var lige det, jeg havde brug for! Men jeg er glad for at jeg er single - på den konto altså!!! For jeg tænker, at det godt kunne være svært for mig at holde fast i min kostomlægning, hvis jeg havde en kæreste. For ville jeg så kunne holde fast i min selvkærlighed???

Det samme med den første jeg nævner i denne blog. At tro at ens kæreste har ret, og det man selv mener og tror på ikke er rigtigt, er ikke selvkærligt. Og meget uærligt. Og derfor sprænger ballonen. Den kan kun springe. Fordi hun bliver ved med at lukke sig selv inde, sine meninger, sine drømme, og sin ægthed. Så hendes vej i samarbejde med mig, var at "turde" være ærlig og selvkærlig. 

Lederen der er så træt af hans medarbejdere mangler også kant. Hvad er det for en forretning han vil have? Hvilke krav stiller han? Kan man bare behandle ham som man har lyst? Han var ved at falde ned af stolen da jeg spurgte ham. For det havde han sgu aldrig tænkt på. Men han blev hurtigt klar, til at blive lidt mere kantet, fordi det vil skabe tid, respekt, godt omdømme og give ham arbejdsglæden tilbage. 

Jo mere vi lærer os selv at kende, jo mere lærer vi vores egne grænser at kende, og jo mere får vi det liv vi ønsker os allermest. Al ubalance kommer af manglende selvkærlighed. Så der kan du starte! 

Kærligheden overvinder alt!

De bedste hilsner

Lotte Klink - Stress-ekspert og Executive Coach

 

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Tør du at være ærlig og melde rent ud? Læs mere