Stresset? Så længe du lytter til din hjerne bliver du ikke rask

Er du stresset og lytter du efter din hjerne igen og igen? Sender den dig tanker der giver dig ondt i maven? Tanker der gør at du ikke føler dig god nok? Tanker der fortæller dig at du skal løbe hurtigere?

Så længe du lytter til hjernen, vil du blive ved med at have det dårligt og være ramt af stress.

Din hjerne er som en computer. Den kører kun de programmer den kender. Og de fleste af de programmer er blevet installeret i den, dengang du var lille/ung. Og de programmer gentager den igen og igen. Hver gang nogle foreslår dig noget nyt, bruger "computeren" sit spamware til at få dig til at glemme eller afvise det. Computeren har kun fokus på det den kender - resten bliver fejet af vejen. 

Bliver du rask af det? Får du det bedre dag for dag? Nej vel?

Det din "computer" lærte da du var lille eller ung, passer jo ikke mere til dit liv og der hvor du er. Da du var lille var der måske nogle omstændigheder der gjorde at du skulle tilpasse dig, være stille, ikke måtte være besværlig, skulle hjælpe andre eller andet. Det var nødvendigt den gang, måske endda for at overleve, men ellers for at være en del af gruppen, for at passe på dine forældre eller andet. 

Nu er du voksen. Og kroppen gider ikke blive ved med at lave sig om for andre. Så den sender dig signaler hver gang computerhjernen råber "SÅ TAGER VI OS SAMMEN OG KOMMER IGANG". For den gider ikke den leg længere.

Så hvis du vil ud af stressen, og have det godt, så skal du nærmest gøre det modsatte af hvad hjernen siger. Du skal lytte til maven og hvad du har lyst til. 

  • Du skal tænde for musikken, synge med og danse.
  • Du skal grine og have det sjovt og være super fjollet.
  • Du skal være kreativ og bare nyde dit eget selskab uden at præstere.
  • Og du skal sove, hvile, se dårlige tv-serier og bare slappe af.

Så får du det bedre. Men tro mig - hjernen vil lave ballade når du starter på det. For den synes det er farligt. For så passer du ikke ind, så er du besværlig, så er du larmende osv. 

Og der handler det om at være stærk og stædig, og holde fast. Skru op for musikken så du ikke kan høre tankerne. De fastholder dig bare i et mønster der er super usundt for dig. 

Pas på computeren - det er bare en computer. Vejen til glæde, energi og livslyst går gennem maven. 

Jeg ønsker dig en rigtig god rejse og håber du tør tage skridtet <3 

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Stresset - din hjerne er din værste fjende. Læs hvorfor