Stresset - men får du den rigtige hjælp

Vælger du en hjernekirurg til at hjælpe dig af med din tandpine? Nej vel?

Jeg talte her til morgen med to stressede der ringede ind på Stresstelefonen, hvor jeg sad og gav gratis vejledning og råd.

Alle ringer for at få hjælp, fordi deres signaler er galoperende og det er super ubehageligt at have det sådan. Og jeg roser dem så meget for at tage kontakt og ikke mindst indrømme overfor sig selv at man har det dårligt og skal bede om hjælp.

Og jeg har ingen quickfix at give. For der er ingen genvej for at få det godt igen. 

Vejen til at få det rigtig godt er gennem at få ryddet op i både handle- og tankeadfærd, og lære sig selv at kende. Hvorfor er det at du får ondt i maven hver søndag aften når du tænker på at du skal på arbejde i morgen? Hvad er mon grunden til at du sover dårligt om natten? Hvad er det som larmer?

Der skal ryddes op, og du skal lære dine signaler at kende, så du fremover kan spille sammen med din krop istedet for at I modarbejder hinanden. 

Så hvilken hjælp skal du vælge? 

Rigtig mange der er i arbejde har en form for helbredssikring, hvor der er et tilbud om psykologhjælp eller andet i forbindelse med mentale udfordringer. Det kan du få gratis - som regel. Og er det mon vejen?

Ja måske? Men du er nødt til at stille det vigtigste spørgsmål til den, der skal have lov til at hjælpe dig med at få ryddet op og få dig i balance igen. Du er nødt til at spørge:

Kan du garantere mig at du kan gøre mig rask?

For du har brug for en ekspert til at hjælpe dig af med din stress. Der skal ryddes op i din handle- og tankeadfærd, og du skal lære at forstå dine signaler.

Og er det rart at stille det spørgsmål? Nej måske ikke. Men det er heller ikke rart at være ramt af stress vel?

Og det er nu du skal til at blive rask, og derfor skal du have den bedste hjælp.

Og det er bare ikke alle behandlere der er ekspert i lige præcis stress. Hvis vedkommende er ekspert og rigtig dygtig vil vedkommende svare ja på dit spørgsmål. 

Hvis vedkommende ikke er dygtig nok og ikke ekspert i stress vil vedkommende sige at det kan man ikke, eller ikke være klar i spyttet. Og så må du ikke vælge vedkommende. For så er den behandler ikke skarp nok. 

Stress er ikke svært at hjælpe dig af med, hvis man ved hvordan man gør. Så vælg nu en der kan garantere det, så du snarest muligt får det rigtig godt igen. 

Lad ikke hjernekirurgen hjælpe dig med tandpinen vel?

Så skal du nok få det rigtig godt!

Min erfaring er faktisk at når man får den rigtige hjælp i forhold til stress, så får man det simpelthen så godt. Så der er ingen tid at spilde.

Husk spørgsmålet: Kan du garantere mig at du kan gøre mig rask?

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Stresset - men får du den rigtige hjælp? Så læs mere her