Slip dig selv fri - det trænger du til

Fuldtidsjob, børn, hus, biler, husdyr, venner og familie er noget af en mundfuld. Det omtales af mange som værende "i hamsterhjulet". Vi løber og løber og kommer ingen steder - ihvertfald ikke der hvor vi gerne vil hen. Vi gør det samme dag ud og dag ind - for det er vi "nødt til". "Det er sådan livet er" hører jeg mange sige.

Men det er jo ikke rigtigt. Du har et valg. I øjeblikket kører der et program i tv omkring familier der sælger hus og bil og siger jobbet op, og rejser ud i verden for at få deres drømmeliv. Men er det virkelig nødvendigt at gøre det så drastisk? Altså ikke fordi jeg ikke misunder dem en smule at de gør det, men en dag bliver det vel også hverdag.

Hamsterhjulet foregår hverken i jobbet, børnene, bilen, huset, eller i husdyrene. Hamsterhjulet foregår inde i os. Vi kopiere vores forældre, venner, naboer, søskende, dem i aviserne, og alle dem der ved "at sådan her lever man livet". Vi kopiere blindt og føler os fanget i hjulet. "Skulle dette her være meningen med livet?".

Vi glemmer helt at vi alle har et valg. At når vi har kørt hamsterhjulet og ikke synes at det er sådan det skal være, ja så har vi valget til at ændre det. Vi kan købe et mindre hus på landet, hvor huslejen er billigere. Vi kan sætte vores forbrug ned, så vi måske kan nøjes med færre timer på arbejdet. Vi kan dyrke mange grønsager selv, så vi på mange måder bliver selvforsynende. Mange valg. 

Men vi har også valget inde i vores tanker. For vores hjerne kører med os. Den siger "Så skal du også det...." "Dette her skal du også lige have styr på" "Aj men børnene skal da have det godt". Vores hjerne har kopieret alt det den har hørt i løbet af livet, og taget det ind som SANDHEDEN. Og du og jeg løber bare blindt efter hvad hjernen siger. "Nå okay men så må jeg hellere knokle igen idag". Vi gør det helt uden at stille spørgsmålstegn til om hjernen nu har ret!

I virkeligheden er du fri. I virkeligheden kan du gøre præcis hvad du har lyst til. Og ja det har nogle konsekvenser - men det har saftsusemig også nogle konsekvenser med det liv du lever nu. Hvad vil du helst?

Det er ikke fordi jeg mener at du skal slippe alt ansvar og blive totalt ansvarsløs i dit liv. Men du skal til at vælge hvad du vil bruge din tid til, hvad du vil lære dine børn, hvor du har lyst til at bo, hvem du har lyst til at se, og hvordan du har lyst til at tænke. For du kan gøre det hele. Det handler bare om at øve sig.

Træning, træning, og atter træning. Det handler om at træne sin hjerne til at tænke det rigtige. At huske at du er fri. At huske at du har et valg - du har mange. At huske at du ikke sidder i en russisk fangelejr - men at du faktisk har dit frie valg til at gøre præcis det du har lyst til.

Prøv at mærke efter i kroppen når du siger "Jeg er fri". Prøv at mærke hvad det gør ved dig. Prøv at mærke hvor godt det er, og hvor meget plads der bliver inde i dig. 

Gå den vej. Hver dag. Øv dig i det. Slip dig fri. Slip dit inderste fri. 

Jeg lover dig - så bliver livet en fest!

De bedste hilsner
Lotte Klink - Stress-ekspert

Dette blogindlæg blev udvalgt af Levlykkeligt's samarbejdspartner Magasinet Psykologi som vælger et nyt indlæg fra Levlykkeligt hver uge til deres facebook fanpage og et om måneden til deres trykte magasin. 

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Slip dig selv fri - det trænger du til. Læs mere