Sådan bliver du bedre til at sige Nej?

Vi bekymrer os, vi tænker os trætte, og knokler for at komme i mål. Der er en meget lettere måde at være menneske på, og få et godt liv - og det ligger lige for fødderne af dig.

Kender du det, at du har tilmeldt dig et arrangement, men faktisk når det kommer til stykket ikke gider. Din hjerne knokler med at få dig til at tage med. Den siger " Nu har du meldt dig til, så har du også bare at deltage" eller "Det kan jo også godt være at det alligevel bliver meget hyggeligt", eller noget helt andet. Hjernen prøver at få dig afsted, selvom du kan mærke at inde i dig har du slet ikke lyst.

Eller din chef der siger til dig for 10. gang i denne måned,at du er nødt til at tage noget mere overarbejde, da I er bagud. Du gider egentligt ikke, vil hellere være sammen med familien derhjemme, eller bare sofaen, men din hjerne bliver ved med at fortælle dig at "når chefen siger det, så må jeg hellere gøre det", "det bliver nok også okay" eller "sådan er det jo at have et arbejde". 

Hvis nu du tænker dit hoved som din voksne, og din mave som dit barn. Så når ovenstående sker, så er det den voksne der taler for at "gøre som der bliver sagt" og barnet som ikke gider.

Vi voksne er blevet alt for voksne, alt for komplicerede, og gjort det hele alt for svært. For vi tager alt for meget hensyn, retter os alt for meget efter hvad andre siger, istedet for at gøre det vi har lyst til.

Bliver du så til en stor egoist, hvis du begynder at lytte til maven (barnet)? Nej vel! For hvis du ikke gider arrangementet, hvad får arrangørerne så ud af at du dukker op? Én der ikke gider være der! Og hvad med chefen der taler om overarbejde igen igen. Kan du tillade dig at sige nej tak! Ja hvis det handler om, at du skal passe på dig selv, så skal du sige nej, hvis du kan mærke din mave siger nej tak. 

I virkeligheden kan vi gøre det så enkelt som et lille barn. Han/hun ved nemlig godt hvad han/hun har lyst til, og livet er meget enkelt. Jeg er sulten. Jeg skal tisse. Jeg er træt. Jeg vil lege. Og hvis der i sandkassen er en der driller, så finder vi bare på en anden leg, og skrider ud af sandkassen. 

Tænk hvis du kunne gøre livet så let. At hvis du er sulten, så spiser du. Når du er træt, så sover du. Og når du ikke gider "lege" siger du bare nej. 

Altså simpelthen bare lægge hjernen, tankerne, bekymringerne, kontrollen og alt det andet kedelige voksenhalløj på hylden. Du må ikke smide det væk. Det er rart at have når du skal bruge det, når der virkelig er brug for det. 

Dette er jo ikke en let øvelse. At blive barnet igen, der mærker efter, siger tingene som de er, og gør det de har lyst til. Men det er vejen frem til et lettere liv fuld af meget mere sjov, ballade, afslapning og alt det andet du længes efter.

Rigtig god fornøjelse

Lotte Klink - Stress-ekspert

Dette blogindlæg blev udvalgt af Levlykkeligt's samarbejdspartner Magasinet Psykologi som vælger et nyt indlæg fra Levlykkeligt hver uge til deres facebook fanpage og et om måneden til deres trykte magasin.

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Svært ved at sige Nej - bliv bedre til det lige her