Så kan det også bare være lige meget!

Kender du det? I så lang tid har du bare accepteret at folk træder over dine grænser og tænkt "Så kan det da også bare være lige meget!". Og pludselig en dag eksploderer du? Helt vildt og voldsomt. Og dine omgivelser forstår slet ikke din kraftige reaktion.

De fleste af os har meget svært ved at sige fra. Og derfor lader vi folk træde hen over vores grænser igen og igen - indtil eksplosionen sker! Helt uventet for andre, og faktisk også lidt overraskende for én selv.

Den sport har jeg udlevet i rigtig mange af mine voksne år. Hvilket jo har kostet mange relationer. For når jeg har ladet folk komme så langt over grænsen i så lang tid, og så bare eksplodere, så er det svært at komme tilbage på rette vej igen, da relationen  allerede i en lang periode har været skæv! Og det koster virkelig mange kræfter, hvis det overhovedet er muligt, at få den rettet op, så alle har det godt!

Grunden til at jeg håndterede det sådan i mange år, var fordi jeg ikke havde værktøjerne til at gøre det anderledes! Og samtidig overhovedet ikke anede, hvor mine egne grænser lå.

Tyskland, Grænseovergang, Grænse, Tegn, Eu

Hvis vi leger at min grænse i forhold til et eller andet lå hvor Danmarks grænse går til Tyskland, så for det første, så anede jeg ikke den lå der. Og for det andet. kom det som et chok for mig, når folk overtrådte grænsen, og var nået helt til Hannover, inden jeg reagerede i et skrig. Hvorfor stoppede de dog ikke før?

Min opgave i alt det her har været, at finde ud af hvor min grænse går i alle forhold i livet. Altså præcisere præcis at den går ved Padborg, og ikke ved Kolding og ikke ved Hamburg! Men lige præcis der. 

Og når jeg fik fastlagt det, så kunne jeg, når folk nærmede sig grænsen, sige lige så stille "Husk - du nærmer dig grænsen" nøjagtigt lige som skiltene på motorvejen på vej mod Tyskland! 

Nu kender jeg mine grænser og siger fra. Hvilket gør at jeg er meget mere tydelig. Det gør at jeg ikke eksplodere mere. Det gør at dem omkring mig ved hvor min grænse går - og det bliver meget nemmere for begge parter! 

Giver det mening?

Så er du også hende/ham der til tider eksploderer, fordi dine grænser er overtrådt, så har du et arbejde liggende foran dig! Undersøg dine grænser. Hvad er sundt? Hvad er rigtigt? Hvad føles godt for dig?

Og når du bliver mere og mere klar over det, bliver du også tydeligere overfor dine nærmeste! Så det er bare med at komme igang!

Rigtig god fornøjelse.

De bedste hilsner

Lotte Klink
Stress-ekspert og Executive Coach

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Svært ved at sige fra? Sådan bliver du bedre til det