Måske har du intet valg?

Hun tror hun har et valg mellem at fortsætte eller skifte kurs. Men med de signaler hun har lige nu, skriger kroppen "STOP NU - JEG KAN IKKE MERE". Men hun fortsætter.....

Det er jo meget almindeligt. Vi kan allesammen i mere eller mindre grad mærke, når kroppen siger fra til nogle af de valg vi foretager os. Og alligevel fortsætter vi. Vi er blevet vant til at overskride vores egne grænser, og hvad vi magter - bare for at komme i mål. Og derfor fortsætter vi.

Den unge pige er studerende og er i mål om 3 måneder. Hun knokler dag og nat for at få læst pensum. Hun knokler dag og nat for at være en god kæreste. Hun knokler også i døgndrift for at være en god veninde, en god datter, en god medstuderende, et sundt menneske osv osv.

Hun har heftige signaler fra kroppen. Det påvirker hendes nattesøvn, det giver hende hjertebanken, hun græder tit, hun er træt som et alderdomshjem! Allesammen signaler der beder hende om at stoppe op og passe på sig selv.

Men hun fortsætter. Hun skal bare lige i mål. Det er kun 3 måneder hun SKAL klare den......

Jeg var skrap og jeg var hård overfor hende. "Hvad hvis du ikke har de 3 måneder?" - "Hvad hvis din krop lægger dig ned inden?". 

Hun hører mig ikke. Hun fortsætter. Hun tror på at hjernen har ret. Hendes hjerne - computeren - siger "KOM NU - DU KAN GODT! Du skal bare lige tage dig sammen og ikke være så doven. Du gør det ikke godt nok. Du er en slapsvans. Du kan godt læse 8 timer dagligt - det kan alle andre". 

Hun tror på hjernen. Hun tror på at den kan få hende i mål. Og alligevel kan hun ikke forstå hvorfor hun har det så dårligt!

Men hvis nu hendes hjerne var så klog, så havde hun det vel godt? Så havde hun vel ikke brug for timer hos mig til at få det bedre?

Det overhører hun også. Ja jeg kan faktisk mærke at hun bliver lidt irriteret på mig. 

Hun vil gerne have sit fix og så videre. "Lotte, hvad kan jeg gøre for at få det bedre". Jeg fortæller hende at hun skal til at bruge de værktøjer hun allerede har fået af mig, og de vil gøre hende bedre. Men ikke på 5 minutter, og heller ikke på en dag. Men på den lange bane. Jeg kan ikke fixe hende. Men jeg kan gøre hende rask og glad igen.

Hun hører ikke på mig, hun knokler bare videre.

En dag vil hun forstå hvad jeg mente. En dag vil hun få den indsigt. Men hun skal åbenbart lige være klar først. For jeg kan ikke vække hende af hendes mareridt! Men jeg kan plante frø i hende, som spirer. Og min erfaring er at en dag under en af vores samtaler vil hun vågne op, og skifte kurs.

Nøjagtig ligesom chefen der var sygemeldt med stress. Selvom han var sygemeldt, sad han i skjorte de første 4 uger af hans sygemelding. For han ventede på, at de ikke kunne undvære ham på jobbet - så var han klar!

Disse historier er opdigtede og skabt på baggrund af alle mine erfaringer med stressede. Den kan ligne din historie, den kan ligne din nabo´s. Det der er skræmmende er at vi alle bliver "blinde" af stress og bare knokler for at komme i mål. For at være "som de andre" og ikke være en svækling der ikke kan klare presset!

Pointen er at vi som stressede ikke har et valg. Når kroppen larmer og sender signaler afsted, så er det et tegn på at nu skal du altså skifte kurs, for ellers bliver du alvorligt syg. Og det vildeste er at du ikke er den stærkeste i den kamp - det er kroppen - og den skal nok få lagt dig ned på et eller andet tidspunkt!

Så snart du skifte kurs. Gør noget andet end du plejer, så vil din krop takke dig. Det handler om at turde passe på sig selv først, fremfor resten af verden.

Handling skaber forvandling. 

Vi kan allesammen få det rigtig godt igen. Blive glade, tilfredse og velfungerende igen. Vi skal bare lige skifte kurs - og jo før jo bedre!

De bedste hilsner

Lotte Klink
Executive Coach og Stress-ekspert

 

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Stress - måske har du intet valg? Læs mere