Genkender du kællingen?

Jeg er sikker på du kender hende. Ingen taler rigtigt om hende, men alle har mødt hende, eller været hende, og hader sig selv for det.

Kællingen er hende der er rasende. Hun synes alle bare sidder på deres flade numser, mens hun må knokle. Hun synes alle går hende imod, når hun ellers bruger alle de sidste kræfter på at gøre alle glade. Og i konflikter er hun parat til hvad som helst! Og hun har simpelthen lyst til og energi til at flytte alle der komme i vejen.

Sådan en kælling har vi haft på besøg her i huset i mange år. Hun kommer næsten ikke på besøg mere, men på et tidspunkt kom hun her meget!

Det var hende der kom, når jeg kom i underskud og ikke passede på mig selv. Så kom hun frem. For når jeg er i overskud er jeg sød, blød, ærlig og kærlig og god mod dyr. Men når jeg er i underskud, træt, og næsten ikke kan hænge sammen, så kommer kællingen i mig.

Som jeg skrev herover, så er der ingen der taler om kællingen. For vi der er hende nogle gange, hader hende, og er flov over det! Og vores mænd, kærester, koner og børn kender hende godt. De har mødt hende, og synes bestemt ikke det er sjovt eller særlig hyggeligt! Hun er jo til tider direkte led!

Og det er jo heller ikke sjovt eller hyggeligt. Men når kællingen er trådt ind over dørtærsklen, skal man gøre sit for at hun forsvinder igen. Og hvis man ikke lige ved hvad man skal gøre, så bliver hun hængende lidt for længe.

Mest af alt er det omgivelserne der kan hjælpe med at få kællingen til at forsvinde. For når kællingen er kommet frem i mig, er jeg blind, målrettet, og du skal bare skride - jeg skal i mål med det her. Koste hvad det vil. Så omgivelserne skal gå ind og hjælpe.

Men hvem tør hjælpe en kælling?

Ja det skal der mod men især viden til at gøre. Og det er faktisk slet ikke så svært!

Det handler om at tilbyde sin hjælp. Ikke stille spørgsmål men bare gøre det der er brug for. Og måske endda tage over, og nærmest fysisk tvinge kællingen ind i sofaen med et tæppe over sig. Men så skal du også tage over FULDSTÆNDIGT! For ellers kommer hun igen for fuld musik.

Kællingen er mig når jeg er i underskud. Når jeg er træt og simpelthen udkørt, og har alt for mange opgaver foran mig, jeg ikke kan overskue. Kællingen har brug for en pause. Et hvil. En mad. Et kram. Men du kan kun komme i nærheden af kællingen og få hende til at skride, hvis du tager fuldstændig over og tager ansvaret for resten. 

I min familie har vi ordet "Timeout". Det er når kællingen er kommet ind ad døren, og er så træt og udkørt, og der lige pludseligt skal køres en konflikt op med børnene. Så skal børnene sige "Timeout" og så skal parterne gå hver til sit, og jeg plejer at gå en tur der! 

Når kællingen har enten hvilet sig, eller gået en tur, så bliver hun den mildeste, sødeste, kærligste og dejligste kvinde igen. Det var blot det hun havde brug for! Tid til sig selv. Så det er slet ikke så svært!

Jeg tror du kender kællingen. Og det gør din familie også. Del denne blog med dem du kender, så I alle har viden og redskaberne til at håndtere hende. Så besøger hun jer nemlig meget sjældendt!

De bedste hilsener

Lotte Klink 
Kælling - Stressekspert og Executive coach

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Mangler du overskud - så læs med her.