Jeg er helt forkert!

Ja, sikke en overskrift, men det er jo faktisk bare hvad rigtig mange af os vi går rundt og tænker mange gange om dagen.  For vi har hele tiden fokus på det – altså hvad der skal til for at vi passer ind. Og igen og igen finder vi beviser på at vi stritter udenfor. Og så kommer tanken igen ”Jeg er jo helt forkert”.

Vi bliver også bekræftet i "at være forkerte" igen og igen. Når vi spejler os på Facebook ser vi hvordan andre lever ”det rigtige liv”. I damebladene ser vi hvordan ”hjemmet skal se ud”. Og i TV ser vi også hvordan livet ”bør” se ud for dig og mig.

Forleden talte jeg med en kvinde der søgte hjælp hos mig. Og hun havde talt med en anden stresscoach der havde fortalt hende at hukommelsesbesvær og angst bestemt ikke var normalt i forhold til stress og at stresscoachen derfor ikke kunne hjælpe. Kvinden blev så bange. Følte sig helt fortabt. Følte sig forkert. Og følte sig naturligvis endnu mere presset.

"Normal" – det er det ord vi går efter. Vi vil være normale for så er vi en del af gruppen. Men kvinden her var normal. Hendes stresssignaler er normale. Men hun blev gjort så forkert – og kom til at tro på det!

Problemet er at for rigtig mange af os ligner vores liv sgu ikke det på Facebook, damebladene eller på tv. Og så drager vi den parallel at så er vi nok forkerte.

Vi har svært ved at forliges med at vi elsker rod og kaos. Vi har svært ved at forlige os med at vi elsker chips og cola. Det er føles forkert at hade motion og elske sofaen.

Vi gør os selv forkerte hele tiden. Vi støtter op om det vi ser i medierne, og tror nu på at det er sandheden og recepten på ”det gode liv” eller ”det lykkelige liv”. Tænk hvis nu at alt det vi tror på ikke er rigtigt, og alt det vi ser på Facebook osv er det rene fake?

Vi gør det så svært at være voksne! Meget sværere end det egentligt behøver at være!

Prøv at se livet fra et barns øjne. Et lille barn der lige har opdaget at verden er så stor, og den er smækfuld af alverdens muligheder. Tror du barnet begrænser sig og tænker på at det vigtigste er at kopiere naboen og være normal?

Nix vel – og det er præcis recepten til dig på at få lige præcis det liv du ønsker dig. Det liv der er godt for dig. Det liv der ligesom en skjorte passer perfekt lige til dig.

Det lyder let og er let – altså når vi lader være med at spejle os i andre. Når vi bare lytter til os selv og gør det vi har lyst til, og ser livet med barnets øjne. Er nysgerrige, kreative, opfindsomme, følsomme, ærlige, sjove osv osv.

Når jeg skriver om dette, kan det være at du får lyst til at sige ”Jamen vi kan jo ikke alle sammen bare gøre som det passer os. Så er vi jo egoister”.  Jeg ser en egoist som en der tager fra andre for at få mest selv. Og det er jo slet ikke det jeg råder til her. Det handler om at gøre det du har lyst til, du drømmer om, du er og lever for! Og jo jeg tror at verden ville blive et meget bedre sted at være hvis vi alle gjorde nøjagtig det vi har lyst til.

Konklusion: Du er rigtig præcis som du er. Du er som du skal være. Du er fantastisk. Du er en gave til verden.

Så sluk lige tvét, luk Facebook, læg damebladene på hylden.  Og nup lige en post-it blok og skriv ovenstående sætninger ned på, og klister dem op overalt. Både i dit hjem, på dit arbejde, hos dine venner og din nabo. Og mind så hinanden om det dagligt!

Livet er en gave – så luk gaven op og se hvad du finder.

Alt det bedste til dig

Lotte Klink, Stress Coach. 

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Jeg er helt forkert - en blog af stress-ekspert Lotte Klink