Gider du ikke godt at være lidt mere besværlig?

"Ihhh hvor er du altså besværlig" - har mange af os fået at vide som børn. Vi fandt lynhurtigt ud af at det ikke var populært, at det ikke gave point, kram og kærlighed. Jo mindre besværlige jo bedre.

Og nu er vi voksne, og vi tror den regel gælder stadigvæk. Eller vi har ihvertfald bare lært meget tidligt i vores liv, at være besværlig er et NO GO. Og derfor er vi meget lidt besværlige. Det er nemlig alt for længe siden at vi har prøvet andet. Så vi tager den på automatpilot.

Faktisk så lidt besværlige, at vi bliver syge af det. For I stedet for at bede om det vi har brug for, bedst kan lide, eller sige fra, ja så er vi så meget usynlige som overhovedet muligt.

Vi kan simpelthen ikke tåle det på den lange bane. Vores krop og sjæl gider ikke fortsætte. For vi får jo ikke det vi har brug for, for at trives, og have det godt. 

Det er nødvendigt at vi bliver lidt mere besværlige. Beder om det stykke kage vi allerhelst vil have, beder om hjælp, siger fra til arrangementer som vi ikke har energi til osv. 

Vi har brug for at være ærlige overfor os selv, for ellers mister vi os selv. Andre har også brug for at vi er ærlige over for dem, så når vi prøver at være "ikke besværlige" så er det jo svært for dem at regne os ud. 

Du kender sikkert typen, der bliver spurgt "Hvad vil du helst have? Rød eller hvid?." Svaret er uldent "Det ved jeg ikke. Hvad er nemmest for dig?". Stooooop! Hvad vil du helst have blev der spurgt?

Rigtig ofte hænger det jo også sammen med at vi faktisk ikke er vant til at mærke efter. Så vi ved faktisk ikke hvad vi helst vil have, og derfor er det så skønt at lægge valget ud til andre.

Jo mere du øver dig i at være besværlig. Fortælle om dine behov. Fortælle om dine ønsker. Mærke efter hvem du er, og hvad du har lyst til - jo bedre bliver det at være dig.

For du er jo ikke besværlig fordi du gerne vil have the istedet for kaffe!

Du er jo ikke besværlig fordi du melder afbud til en fest.

Du er jo heller ikke besværlig, hvis du vil have det store stykke kage. Du kan bare rigtig godt lide kage ;-) 

Husk de regler der gælder for andre, også gælder for dig! Så hvis dine venner godt må være besværlige, så må du også. 

Det handler om at øve sig. Øve sig i at mærke efter og være ærlig.

Du kan godt - det ved jeg!

 

De bedste hilsner

Lotte Klink - Stress-ekspert og Executive Coach

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Gider du ikke godt at være lidt mere besværlig?