Når Mor bliver det værste i verden

Ihh hvor skal sommerferien bare være hyggelig. Lige fra at vi pakker bilen og låser døren, til vi er fremme, pakker ud, og bare skal nyde!!

Sådan tror jeg mange af os tænker i øjeblikket. Vi har så høje forventninger, men udvikler os meget hurtigt til et monster, hvor det overhovedet ikke er hyggeligt, rart, sjovt og skønt - men ubehageligt, utrygt og frygteligt!

Ja jeg kan jo kun tale for mig selv - for sådan har jeg det og har haft det i uhyggeligt mange år. Men er først lige nu igang med at gøre noget ved det. Og derfor har jeg også lyst til at dele det med dig, så du måske også kan undgå MONSTERET og forblive dig selv og holde på hyggen og trivslen.

Jeg er vokset op i en dysfunktionel familie hvor jeg har lært at overleve. Jeg har lært at jeg kan klare mig selv NÅR SOM HELST OG HVOR SOM HELST! Det var nødvendigt dengang, men jeg har desværre taget det med op igennem flere forhold, 2 børn og et voksenliv.

Sidst jeg for alvor gjorde det, var for 3 uger siden. Vi skulle holde min søns fødselsdag. Og da min nattesøvn natten op til fødselsdagen blev noget forstyrret, vågnede jeg op til underskud. Og når jeg er i underskud, bliver jeg martyr og "overlever". Så ved jeg bare at jeg kan komme igennem og ingen skal stå i vejen.

Resultatet skal være perfekt og i orden - så der ikke kan sættes fingre på det!!

Så da min kæreste og søn står op, er jeg i fuld gang med at overleve. De skal bare gøre som jeg siger - for ellers bliver der ballade. Jeg kan slet ikke have, at vi skal snakke om hvordan det skal gøres. Jeg kan slet ikke have kys og klap. Humor er skåret væk - HALLO JEG OVERLEVER! 

Stemningen bliver ikke rar. Og alle undtagen mig aner ikke hvad de skal gøre, hvordan eller om de skal skride. For intet af det de gør er rigtigt. 

Alle hader det!

Vi (Jeg!!) kom i mål og havde - da gæsterne kom - en hyggelig dag.

Nogle dage efter taler jeg med min kæreste om horoskoper. Jeg er løve og der står som karakteristik af løven at jeg er kontrollerende. 

Og ja det er jeg! Og især når jeg er i underskud! Så er jeg frygtelig! Jeg bliver et monster. Både overfor mine børn og min kæreste.

Hvor fedt er det lige overfor et andet menneske at blotte sin allermest "HADESIDE". Ekstremt ufedt og sårbart - men også helende.

For det er jo "bare" min overlevelse jeg hiver med op i mit voksenliv. Og på det punkt har jeg også en fantastisk kæreste der spørger mig:

"Hvordan kan jeg hjælpe dig, så du ikke kommer der igen"!

  1. For mig handler det om at lægge en fælles plan
  2. At vide at jeg ikke er alene om projekterne.
  3. Det handler om at opgaverne er delt ud, så jeg kender mit ansvar og du kender dit og tager dit.

For hvis det arbejde er gjort, så kan jeg forblive lige så hyggelig, lækker og sød som jeg er, når jeg er i overskud.

"Hvordan kan jeg hjælpe dig, hvis du er kommet "derind"?"

  1. Du kan spørge mig hvad du kan gøre.
  2. Du kan tage noget af ansvaret.
  3. Du kan "makke ret".

Lige der er det ikke tid til diskussion. Hallo jeg overlever - jeg kan ikke begynde at tale om alle mulige måder at gøre det på - jeg er ved at drukne (sådan føles det ihvertfald).

Hvis du begynder at stille spørgsmålstegn til mine beslutninger, så skriger jeg! Sådan føles det!

Dette skriv er enormt følsomt og sårbart for mig. Men jeg ved at du er derude! Jeg ved at du forstår, og genkender og selv hader at blive et monster.

Og ved at sætte ord på, og finde løsninger, så bliver monsteret mindre og mindre.

Overlevelse vil altid være en del af mig, og det er helt okay. For tænk hvis jeg en dag skal overleve noget - så ved jeg at jeg kan.

Men at skulle overleve en fødselsdag er vist  lige i overkanten!

Med dette skriv, følger der også undskyldning og lidt forklaring til dem der i årene er blevet ramt af MONSTERET! Undskyld - jeg har gjort mit bedste og kunne ikke andet, fordi jeg ikke vidste bedre lige der. Det ved jeg nu - og arbejder med det! 

Jeg ved at det er en proces og et kæmpe tankskib der skal ændre kurs. Men jeg har sat GPSén og er på vej.

De bedste hilsner

Lotte Klink
Stress-ekspert 

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Mor er det værste i verden. Kontrol, overlevelse og underskud - hvad stiller du op? Læs stress ekspert Lotte Klink