Fedt at være offer for stress

"Det er sgu bare ikke fair" Sådan sagde hun til mig, da hun fortalte om sin chef - og hans behandling af hende. Hun sad der overfor mig med bedende øjne og afventede mit svar.

"Jamen jeg har ikke så mange penge, så det kan jeg desværre ikke" Sådan har jeg sagt rigtig mange gange i de forgangne år.

"Jeg er først lige kommet tilbage fra en lang sygemelding med stress" sagde kvinden jeg sad ved siden af til et arrangement for ikke så længe siden.

Alle tre eksempler er gode grunde til at det er fedt at være "offer". For hvad sker der i alle tre eksempler, når du møder dem? De får opmærksomhed ikke?

Vi gør alt for at få opmærksomhed. Og på et tidspunkt i vores liv har vi lært, enten fra vores forældre eller fra det øvrige netværk, at det giver opmærksomhed. Og det er jo skønt.

På Facebook har jeg set en af mine "venner" skrive "Det er så trist, så trist". Og i løbet af 5 minutter var der ca. 10 af hendes "venner" der havde kommenteret "Hvad sker der" "Er du okay" "Ring" osv osv. Og det viste sig meget hurtigt at hun egentligt bare lige var faldet over en trist historie på nettet. Men når vi skriver sådan, så giver det opmærksomhed, og det er fedt.

Man kan jo godt være klog og sige "Så lad da være" til de mennesker der "beder om opmærksomheden" men der er jo en grund til at de bruger den metode. For den virker.

Spørgsmålet er bare om den virker på den fede måde?

For er det så fedt at få opmærksomhed på at man ikke har nogen penge, er blevet behandlet unfair, eller har været syg?

Jeg har simpelthen ikke været opmærksom på det før nu, at jeg gør det i forhold til penge. Og det er de to andre kvinder heller ikke opmærksomme på.

Men tricket i dette er at vi mister energi hver gang vi er ofre. Vi mister gnisten i øjnene og klarheden i stemmen.

Så snart vi går op og bliver ansvarlige overfor det hændte og omtaler det anderledes, så giver det os energi, lyst, mod og virkelyst.

Kvinden med den "unfair" chef vågnede straks op, da jeg spurgte hende om hvordan man ellers kunne angribe det? Om det var okay at hun blev behandlet sådan? Og hendes svar var "Nej - jeg vil ikke behandles på den måde". Og svaret blev givet i energi og en sprødhed i stemmen. For nu vendte ansvarligheden tilbage til hende igen. Og nu skulle hun bare finde ud af hvordan hun ville og kunne sige fra.

Det er så meget federe at få anerkendelse for noget godt man har gjort istedet for at få medynk. Så i stedet for at være offer, så tag dit ansvar og spørg dig selv "Hvad kan jeg gøre for at det bliver bedre for mig?"

Kvinden jeg sad ved siden af, der havde været ramt af stress, blev noget overrasket da jeg udbrød "FEDT" til hende. For hvor er det dog fantastisk at hun blev ramt af stress, var nødt til at stoppe op, og lægge sin vej om, så det blev sjovere og dejligere at være hende. Det forstod hun godt efter en del uddybning, men jeg skuffede hende jo på medynk-kontoen for jeg dyrkede ikke hendes sygeforløb. Men hun fik noget meget bedre. Nemlig nye øjne at se sit liv med.

Og det er det, det hele handler om. Hvordan kan vi se på vores liv med nye øjne, undgå at blive ofre men tage ansvaret og gå direkte til handling?

Jeg øver mig! Gør du?

De bedste hilsner

Lotte Klink
Stress-ekspert

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Fordele i at være offer for stress. Læs med