Er du også god til at knokle dig i mål?

"Øj - hvordan skal jeg dog nogensinde komme i mål med dette? Nå men jeg må jo bare tage mig sammen og så bare knokle igennem. Jeg ved jeg kan, og om så jeg brækker begge ben, skal jeg nok komme i mål."

Sådan tænker en del af os.
Vi er vant til at knokle derud af.
Vi er vant til at klare os selv.
Vi ved vi kan, for vi har gjort det før, og naturligvis kan vi gøre det igen. 

Vi kan stå for det hele selv. Om det er en børnefødselsdag for 20 børn, eller en opgave på jobbet der normalt skal klares af to personer.

Bare sæt mig på sagen - jeg skal nok komme i mål.

Vi kommer i mål hver gang!

Men tænk lige over hvordan du ser ud hver gang du passerer målstregen.

Du er helt færdig. Alle ressourcer er brugt. Der er intet tilbage, og arrangementet kan ikke nydes, du magter ikke at være social - du er bare træt. Træt af at kæmpe alene. Træt - bare træt.

Dette er hverdagen for rigtig mange af os. Vi knokler og knokler og siger hverken fra eller til. Vi gør det bare.

Har du lyst til at det skal være anderledes?

Så kommer her et par tricks til at skifte spor og lave sjove arrangementer, blive glad for arbejdet igen og være i overskud: 

Hjæææælp: Bed om hjælp. Ræk hånden ud. Du ved hvor meget du selv ønsker at hjælpe andre der har brug for dig. Hvorfor må andre ikke få lov til at hjælpe dig så? Og få den glæde?

Eks: Jeg er igang med at lave et stort nyt projekt der skal være til gavn for unge mennesker mellem 17 og 29 år. Jeg har brug for hjælp til projektet, da jeg hverken er specialist i hjemmesider, og jeg har brug for sparring og ideudvikling. Jeg smed det igår op på min facebook-profil. Indtil videre har 3 skønne mennesker tilbudt sin hjælp med hjemmesiden helt gratis. Det er da vildt ikke?

Sig til og fra: Andre kan ikke vide hvad du magter og hvad du ikke magter. Så fortæl dem om dine grænser. Hvis du kan mærke i maven at det er for meget, forkert, eller du ikke har lyst, så sig på en pæn måde Nej tak. Hvis du bliver tilbudt hjælp helt uventet - så mærk efter og sig ja tak. 

Eks: Min datter fylder snart 10 år og hun har en drøm om at holde fødselsdag med overnatning. Dette fortalte hun mig en dag. Jeg tog mig lige en dyb indånding og tænkte - nu prøver jeg noget nyt. For normalt ville jeg bare have gjort det. Selvfølgelig skal min lille pige da have sådan en fødselsdag - kunne jeg før have tænkt, og så kommet igennem det og været helt færdig bagefter. Men jeg mærkede efter, og sagde til hende at det kunne jeg godt forstå at hun gerne vil, men at jeg ikke magter det lige nu. Men at en aften med pizza, film og popcorn kunne måske være løsningen. Det ville jeg rigtig gerne gøre for hende og med hende. Hun blev naturligvis nok lidt skuffet, men jeg ved at hun vil være glad for den løsning, istedet for at jeg siger ja, og så bliver arrangementet måske godt, men mor kæmper, bliver sur og sætter grænser og skælder ud. Hvem ønsker det? Ikke mig og ikke hende.

Det har konsekvenser når vi ikke siger til og fra og beder om hjælp. Og ja de konsekvenser er vi vant til at leve med. Men tænk dig - det kan blive meget lettere og sjovere at være dig hvis du mærker efter og handler derefter.

Du bliver ikke verdensmester til det på en dag, men et skridt ad gangen. 

Nu vil jeg slutte denne blog, da jeg har travlt med dagens opgave: At bede om hjælp igen.

Prøv det - det virker

De bedste hilsner

Lotte Klink - Stress-ekspert

 

PS: Det er ikke raketvidenskab dette her, den er jeg klar over. Men alt andet lige, så er der en masse af os der har den adfærd hver dag. Og HANDLING SKABER FORVANDLING!

 

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Kom i mål uden at knokle sig ihjel? Læs Stressekspert Lotte Klink på Levlykkeligt