Er du også god til at gøre andre mennesker forkerte?

Jeg kommer til at gøre det og jeg gør det tit. Og ja, jeg gjorde det også juleaften. Jeg gjorde det i dag ved min datter og igår ved min søn. Jeg gør det faktisk tit hvis jeg skal være helt ærlig!

Jeg gør folk forkerte! Når min datter ikke kan finde sine ting, trøster jeg hende ikke og hjælper hende. Men bebrejder hende at hun ikke har styr på det.

Når min søn spiller for meget computer kommenterer jeg det, istedet for at lave noget der er sjovt sammen med ham.

Jeg føler mig selv forkert. Forkert i forhold til andres måder at gøre det på - altså leve livet. For jeg gør det jo anderledes.

Idag da jeg var på tur med mig selv tænkte jeg længe over det. Hvorfor er det at jeg har det behov for at gøre andre mennesker forkerte?

Jeg kom til at tænke på min barndom. Jeg blev også gjort forkert. Jeg blev ikke vejledt og vist vejen. Jeg blev kommenteret på, og blev gjort forkert!

Og den forkerthed giver jeg nu videre til mine børn og dem der er omkring mig. Rigtig flot ikke?

Jeg så mig omkring på min tur, og kom til at se på avisoverskrifterne og menneskene omkring mig. Vi har i vores kultur så travlt med at gøre hinanden forkerte. Prins Henrik er forkert. Støjberg er forkert. Bilka er forkert osv osv. 

Vi peger og peger på forkertheden. Vi har så travlt med at pege på alt det der skal være anderledes istedet for at vise vejen og få folk med os.

Jeg synes det til tider er svært at lade være med at pege. Jeg synes det er super svært som mor og kæreste hele tiden at være den der viser vejen og er motiverende og rummende overfor "du er lige præcis som du skal være". Men åh hvor ville jeg dog gerne. 

Jeg ved til gengæld godt hvad opskriften er for at kunne være det 80% af tiden. Og det hele handler om overskud. 

For når jeg er i underskud er det nemmest at gøre andre mennesker forkerte og pege. Det er nemmere at kommentere på det lange usle penalhus der igen sidder ved computeren istedet for at passe godt på mig selv og søge mit overskud.

Når jeg er i underskud er jeg lige der hvor mit selvværd er lavt, jeg er forkert, og jeg er uduelig. Og det gider jeg ikke kigge på, mærke eller noget - og derfor peger jeg.

Når jeg er i overskud kan jeg alt og vil alt og elsker alle mennesker.

Så hver dag skal jeg søge mit overskud og alt det som sørger for at mit overskud er til stede. Jeg skal sove nok. Jeg skal have tid til mig selv. Jeg skal forkæle mig selv. Og hele tiden være opmærksom på hvad der giver mig overskud og hvad der tapper min konto for energi.

Jeg kan være den allerbedste mor i verden. Jeg kan også være den allerværste.
Jeg kan være den allerbedste kæreste i verden - og ja jeg kan sgu også være den allerværste.
Jeg kan være min egen bedste ven og det er jeg hver gang jeg sørger for mig selv og mit eget overskud.

Og lige der - er ingen forkerte! Lige der er alle som de skal være!

Jeg tænker at vi på en meget nem og overskuelig måde kan gøre verden til et meget federe sted at være hvis vi bare sørger for os selv først. Sørger for vores overskud, så vi ikke har brug for al den pegeri, men mere vi fokusere på næstekærlighed og omsorg. For det trænger vi alle til.

Rigtig godt Nytår

De bedste hilsner

Lotte Klink - Stress-ekspert

Dette blogindlæg blev udvalgt af Levlykkeligt's samarbejdspartner Magasinet Psykologi som vælger et nyt indlæg fra Levlykkeligt hver uge til deres facebook fanpage og et om måneden til deres trykte magasin. 

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Forkert - gør du også andre forkerte? Læs mere