Er du egoistisk på den fede måde?

"Jeg har bare sådan lyst til ½ time med avisen - bare mig - helt alene". Jeg spurgte ham om hvorfor han så ikke bare tager den ½ time hver dag alene - med avisen. "Så bliver min kone jo sur!"

Jeg kan godt huske det. Dengang da jeg lige havde mødt mine børns far. Han elskede avisen, og jeg hadede den. For han brugte så meget tid på at kigge i avisen og fordybe sig, og der sad jeg - lige overfor ham og synes han skulle fordybe sig i mig. Og jeg fik "naturligvis" aflært ham at sidde med avisen, for ellers blev jeg jo sur. 

Jeg var ikke særlig klog på livet dengang, eller vores behov hver især. Jeg var slet ikke klog på mine egne behov. Jeg ville bare elskes, beundres, holdes om, og holdes i.

Og derfor tog jeg mine børns fars elskede avis fra ham. På grund af mine behov for at blive elsket og underholdt. Uden at tage hensyn til hans behov. Og han klappede bare hælene i og adlød, for hvem gider en sur kæreste - der kunne være sur i dagevis? 

Og nu sidder jeg selv med rigtig mange mennesker, jeg taler med om problemet hver dag. For det er en af de ting der dræner os. At vi ikke får tid for os selv, hvis vi har behov for det.

Mange af os er meget mere introverte (indadvendte) end vi egentligt er klar over. Vi lader bedst op alene, i vores eget selskab. 

Og hvis vi ikke får lov til det, så bliver vi som en løve i bur. Vi føler os fanget, jagtet og bundet. 

Og derfor er vi nødt til at blive egostiske på den fede måde. 

At sige fra til kæresten, og "kræve" tid alene. Om det er med avisen alene i køkkenet, eller om det er en gåtur alene, eller tid foran computeren. 

For når vi får den tid, bliver vi den dejligste kæreste. For så har vi ladet op, har energi og lyst til andre mennesker igen. Men når vi er flade på batteriet - får du ikke mange gram kærlighed ud af os.

Jo mere vi sætter hinanden fri, til at gøre det vi hver især har brug for, for at stråle og være i balance, jo bedre er det for både forhold og børn osv. For på den måde lærer vi jo også vores børn at mærke efter hvad de har brug for, for at lade op.

Vi må gerne være "fede egoister" hvis det ikke går ud over nogen. At trække os ud i køkkenet alene med avisen, når alt er ordnet og det er tid til afslapning, går ikke ud over nogen. At aftale med kæresten hvornår du kan gå en tur alene både lørdag og søndag, er heller ikke egoistisk, hvis han/hun også får sin tid alene (hvis han/hun vil have det). 

Det handler alt sammen om hvordan vi gør det, og også sætte ord på hvorfor vi har brug for det! Og hvad det gør ved os. Det vil skabe forståelse og forhåbentligt frihed. 

Start i det små, og tag en ting ad gangen. Jeg lover dig - du vil elske det - også i dit parforhold. 

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Egoisme på den fede måde. Læs mere