Du er nødt til at vælge - jobbet eller livet!

"Jamen Lotte, jeg er nødt til at gøre det. Min chef bad mig om at gøre det, og han har ingen andre, og han er selv optaget den dag". Sådan sagde hun - hende jeg hjælper med at finde balancen.

Da jeg spurgte ind til hvordan det føltes at være hende, der skulle gøre det, begyndte hun at græde. "Jamen jeg er så bange, jeg har ikke lyst, og jeg vil bare så gerne på en eller anden måde undgå det. Men det er umuligt. Jeg er den eneste der kan gøre det".

Efter mit næste spørgsmål der hed "Hvad frygter du mest ved at sige fra til den opgave?" svarede hun "At jeg mister mit arbejde!".

Så kom mit dødsstød "Hvad vil du helst miste? Dit arbejde eller dit liv?". Og stille blev der naturligvis!

"Ja okay jeg har fattet pointen og det giver god mening. Men hvad hvis nu jeg bliver fyret, fordi jeg ikke makker ret?"

Ja, hvad så?? For så kan hun jo måske sidde der i huset, med børnene, manden, hunden og de to biler, og være arbejdsløs - og så vælter hele korthuset måske?

Men det gør det jo alligevel!

For hvis hun bare fortsætter med at lade sine grænser overskride, og lade sig føre rundt i manegen af frygt, så vil stress på et eller andet tidspunkt blive så voldsom at den lægger hende ned - og så mister hun måske både jobbet, helbredet og hele baduljen.

Det handler om at gå fra offer til ansvar! At tage ansvaret for sit eget liv, og melde til og fra så det passer til dig.

Og det er bare så svært og så hårdt at se det selv - at man overhovedet har nogle muligheder.

Man føler sig som en fange der bliver hentet hver morgen og kørt til en russisk fangelejr, mens det står på!

Den skønne kvinde fandt ud af at hun havde et valg, og at hun kunne tage ansvaret og sige fra. Og hvis følgerne så bliver at hun bliver fyret, så må hun tage den med!

Vi er alt for mange der bare lader os føre rundt i livet. Der gør hvad andre befaler! Vi er bare brikker der lader os føre, og når vi ikke duer mere bliver vi skiftet ud! Kan du mærke at energien helt forlader din krop med den indstilling og måde at leve på?

Det er vigtigt at vi tager ansvar for eget liv og egne handlinger. Mange af os er bare så vant til at indordne os og tage imod ordre, og udføre. Det var måske en overlevelsesstrategi fra vores opvækst. Men det er nødvendigt at skifte strategi, når den ikke virker mere.

Jeg fik en SMS fra hende efter nogle timer:

"Lotte, jeg gjorde det - det var fantastisk. Det er en meget god og meget kraftfuld følelse at være mig lige nu. Jeg har ligesom mere rank ryg!".

I forhold til alvorlig stress har du intet valg. Det kræver du begynder at ændre mønstre, for at du får det bedre. Dine signaler om du går i den forkerte retning, er klar til at lægge dig ned hvis du ikke stopper op og gør noget andet end det du plejer. Sådan er det - og her er det ikke dig der er den stærkeste OG det går ikke væk bare fordi du vender det blinde øje til!

Nogle gange, når vi har kæmpet nok og tingene ikke vil lykkes på den måde vi gør det på, er vi nødt til at se i øjnene at den lille ært måske ikke skal op ad det bjerg, men at du skal finde en anden vej, så ærten igen kan trille. 

Og måske er det sådan med jobbet, manden, konen, bilen, veninden - ja hvad ved jeg?

Men stå nu op for dig selv, tag dit ansvar, og sig fra, hvis du kan mærke din krop reagerer!

Og vi gør det meget sværere at sige fra end det egentligt behøver at være! Sig fra som et barn "Jeg vil ikke" "Jeg kan ikke""Jeg har ikke lyst" og hold så fast! Fordi du har tidligere været til at manipulere til at gøre det. Så bare gentag det du startede med og hold fast. 

Og så vil du se en kæmpe forvandling i din krop! Du vil føle det som en eksplosion af energi du bliver tilført - eller også bliver de bare frigivet efter at have været fængslet længe ;-)

PS: Tak til kvinden fordi jeg fik lov til at offentliggøre hendes historie i dag - hun er jo trods alt ikke alene om at leve livet sådan! Vel?

Rigtig god fornøjelse

De bedste hilsner

 

Lotte Klink

Stress-ekspert

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Job eller livet - som stresset er det svært at vælge. Læs mere