Den bedste konfirmationsgave!

Konfirmationsdagen skal være helt rigtig. Konfirmanden må ikke blive skuffet. Så tøjet, stedet, bilen, gaven, talerne, gæsterne og alt skal bare være i top! Det skal være en perfekt dag!

Lige i øjeblikket hører jeg mange tale om konfirmationer de skal holde eller som de skal til. Jeg hører hvor meget logistikken, pengene, og overraskelserne fylder - fordi konfirmanden må da endelig ikke blive skuffet.

Vi, som voksne, gør så meget ud af at det skal være perfekt! At der ikke kan sættes en finger på dagen. Og derfor er der meget snak i medierne for tiden "Om det mon ikke har taget overhånd"!

Vi lever i et samfund hvor det er vigtigt at være rigtig. Gøre tingene på den rigtige måde, have de rigtige ting, og bare "være rigtig" - og derfor skal konfirmationen naturligvis også være "rigtig".

Rigtig i denne forstand at alt materiel skal være i brug og til rådighed.

Det er bare sådan at vi er ved at blive kvalt i Kählervaser, designertøj, og limosiner. Og det vi i virkeligheden mangler er nærhed, fællesskaber og personlige anerkendelser.

Næsten alle nutidens unge har alt hvad de skal have af smartphones, spejlreflekskamera, tv, margurittesmykker osv. 

Det de efterlyser igen og igen er at føle sig rigtige inderst inde! At få din accept af at han/hun er helt rigtig, at blive set, at blive lyttet til, hygge i sofaen, tid sammen osv osv.

Nutidens unge har så svært ved at finde deres pladser i det danske samfund. For hvad hvis nu de vælger forkert, hvad hvis nu de ikke er gode nok, hvad hvis nu de ikke passer ind, hvad hvis nu der ikke er plads til dem i fællesskabet.

Der er så mange tanker i deres hoveder - de er så bange for at fejle.

Så mit bedste råd til dig som forældre eller pårørende til en konfirmand det er at give din tid, give din anerkendelse, give dit hjerte og din tillid til at det nok skal blive godt det hele, være deres fortrolige uden fordomme eller kloge ord. Og fortælle dem igen og igen at de er præcis som de skal være.

Det behøver de ikke en vase eller en limosine for at være - men bare din kærlighed.

Rigtig god fest

 

De bedste hilsner

Lotte Klink
Stress-ekspert

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Konfirmationsgaven alle konfirmander bliver glade for Læs mere