Sex anerkendelse - jager du det?

49 årig single mand i byen. Til festival. Flere dage i træk. Fra eftermiddag til tidlig morgen. Hans øjne dvæler ikke. De søger. Og de skal finde. Han har nemlig brug for det......

"Jeg tror sgu jeg opretter en datingprofil" - smsén kom til mig lørdag aften fra en kvinde jeg kender rigtig godt. Jeg spurgte tilbage om hvorfor? For smsén kom overraskende og uden noget forhistorie, lørdag aften i den bedste sendetid. "Anerkendelse" kom svaret kort tid efter.....

Jeg selv bruger Facebook helt vildt meget i øjeblikket. Nogle ville sige overdrevet. Jeg tager billeder op og deler, jeg skriver hvis jeg oplever noget sjovt osv. Jeg er også en af dem.

Fælles for alle 3 ovenstående historier er at vi alle søger anerkendelsen udefra. Fra dig. Vil du ikke nok give mig dit like? Vil du ikke nok fortælle mig at jeg er okay? At jeg er en del af gruppen? For jeg kan ikke mærke det selv, eller også er jeg i tvivl. Og når jeg sidder alene for mig selv en lørdag aften, så larmer min hjerne med alle de tanker der gør ondt og som jeg ikke ønsker at høre. Og derfor dating, derfor de lange nætter på byens dansegulv, eller de sociale medier. 

Vi er en flok junkier der er afhængige af din anerkendelse. Vi er parate til at gøre hvad som helst for at få den. Og et like er fint og det holder et par timer, men så er jeg nok nødt til at jage et nyt.

Aldrig har der været så mange som dater på nettet. Og det er også en anderkendelses-junkie-legeplads. For hvem synes jeg er pæn? Hvor mange skriver til mig? Rigtig mange der er på datingsiderne bliver ved i lang tid med at have en profil der, fordi "det luner" i en kold tid. 

Derfor er det også lettere at have sex med mange forskellige partnere. Sex er junk. Sex er kun for anerkendelse.  "Synes du jeg er lækker nok" "Fræk nok" osv. Det hele er overfladisk, bare for få anerkendelsen og et like. Derfor er Tinder så stor en succes. Du behøver ikke give noget af dig selv - af dit indre. Det er to hug og et suk, og så farvel - det var hyggeligt og tak for fixet. 

Og fyren på dansegulvet slider sig selv ned, i jagten på kvinden der vil gøre ham lykkelig. Han lever livet som var han 18 år. Han glemmer fuldstændig at mærke efter om det er okay for ham, for den indre junkie må bare videre - ud på jagt. 

Vi søger det udenfor, som vi skal finde indenfor. Det vil sige - det er meget lettere (tror vi) at søge efter anerkendelse udenfor. Det korte fix er bedre end ingenting. For vi aner ikke hvordan vi skal finde roen og anerkendelsen indenfor. Inde i mig og dig. Eller måske ved vi det godt, men vi orker ikke at mærke de følelser, kigge på de tanker igen, eller føle sig så lost?

Men det er svaret. Vi skal søge indad. Vi skal bruge tid for os selv og med os selv, hvor vi lytter, mærker efter, og bare er med det der er. Så healer vi os selv, og tanker, følelser og uro bliver mindre og mindre. 

Jeg har personligt været igennem en periode, hvor der åbenbart seriøst skal ryddes op i hver en krog indvendigt. Og derfor tillader jeg mit junk - at være på Facebook ofte, dele og nyde mine likes. For jeg er igang. Jeg rydder op. Jeg kigger på det. Jeg er efterhånden en bedre ven med mig selv end nogensinde. Men jeg er ikke helt igennem, og derfor tillader jeg stadig mit junk. Jeg er bevidst om mit junk. Men jeg glæder mig også til at komme ud på den anden side, hvor jeg stiller mig selv spørgsmålet hver gang jeg ønsker at slå noget op på Facebook "Hvad er motivet?". 

For det er spørgsmålet! "Hvad er motivet med det jeg gør?". Er det for at junke? Er det for at dele viden? For at skabe godt humør? Eller hvorfor er det egentligt jeg gør det?

Prøv det selv. Prøv at spørge dig selv hver gang du vil overraske nogen, købe gave, tømme opvaskemaskinen, nyt profilbillede, nyt tøj, brystforstørrelse osv. "Hvad er motivet med det?" Og vær ærlig overfor dig selv. Hvis svaret er anerkendelse, at blive set, at være god, at være smuk som de andre, at være en del af gruppen osv. så ved du junkien er på job. Men så er du en bevidst junkie, og har et valg. Du kan fortsætte, eller lade være. 

Jo mere du tør være ærlig overfor dig selv, lytte og søge indad i stedet for udad, jo mere får du det liv du ønsker og som passer til dig. Lyder det ikke dejligt?

Rigtig god fornøjelse

Lotte Klink

Stress-ekspert og Executive coach

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Sex anerkendelse - jager du det? Så læs med