Alt det vi ikke ser. Derfor bliver vi "blinde" i vores eget liv

Hun spiser og spiser og badevægten viser højere og højere cifre. Men hun smiler og er sjov, og når man spørger hende er hun glad og tilfreds med livet.

Min bror var alkoholiker, men ville da ikke ligge på en afdeling for alkoholikere - for der passede han jo ikke ind. Han havde nemlig ifølge ham selv et helt naturligt forhold til alkohol og kunne sagtens styre det.

På overfladen lignede det det perfekte liv jeg havde, og jeg gjorde alt for at det skulle se sådan ud.

Han skælder mere og mere ud. Synes folk er nogle idioter. Og fortæller vidt og bredt om hvor fantastisk han selv er og gør alt helt perfekt!

Du kender sikkert også flere mennesker, hvor du tænker - hmm hvorfor vågner de ikke op og kigger på sig selv og gør noget ved det?

Du ved - dem hvor det er tydeligt for dig at de ikke trives, men "de lukker øjnene for det".

Jeg er supergod til at "lade som om" og det er jeg kun af en grund. Fordi jeg ved - at hvis jeg siger tingene som de er - så er jeg også nødt til at handle på dem, nødt til at gøre noget! Så kan jeg ikke blive ved med at lade stå til.

Da jeg for nogle år siden PLUDSELIGT skulle skilles, kom det som et chok for alle. Jamen Lotte, du har da hele tiden sagt at det gik så godt, at I havde det så godt osv osv. Og ja - jeg er en skidegod skuespiller, og jeg havde i længere tid i aller bagerste rum i min hjerne, nok set at det ikke blev ved at gå. Men for pokker jeg var jo ikke klar! Og derfor måtte jeg "lade som om".

Jeg møder det flere gange i løbet af mit eget liv. Steder hvor jeg vælger at lukke øjnene, fordi jeg ikke er klar til at gøre noget ved det. Ikke er klar til at kigge på det.

Jeg ved at det er en proces og PLUDSELIGT er jeg klar.

Du og jeg kan jo godt gå og undres over andres måde at leve deres liv på, og HVORFOR tager de sig ikke bare sammen og gør noget ved det? Men jeg får altid lige tanken lige bagefter, der hedder "De er ikke klar!".

Sådan er det også med misbrugere som min bror. Han blev aldrig klar! Og det er trist. Men måske var der for meget han skulle se i øjnene. Og det turde han måske ikke?

Sådan er det også for pigen der spiser og spiser og lader som om hun er glad. Hun skal lige være klar først. Jeg håber hun bliver klar. Men ved at det er hendes proces, og at hun først tager fat i det når hun er klar!

Hvis man kigger ind i det indre hos manden der skælder ud på alt og alle, så vil man se at hans indre er et kaos, hvor han har det rigtig skidt. Men for at dække over det, lader han det gå ud over alle mulige andre i stedet for. Han er ikke klar - jeg håber han bliver klar. Men det er hans proces.

Livet er en lang proces og vi gør tingene i den rækkefølge vi er klar til at gøre noget ved dem. 

Jeg håber jeg med denne blog har gjort dig opmærksom på nogle mønstre som vi alle har, som er helt almindelige, og som egenligt bare skal have tid, ro og accept.

De bedste hilsner

Lotte Klink
Stress-ekspert

 

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Blind i dit eget liv - om det vi ikke ser hos os selv. Læs mere