Studenterfest - alle de 12-taller kræver sin brandert!

Jeg kørte bagved en af de studentervogne, hvor der står "dyt 1 gang og vi drikker", og det der er "sjovere". Og det fik mig til at tænke på de skønne fester de unge studenter er igennem, i denne tid, men også lidt om hvad der ligger bagom.

De fleste af studenterne har knoklet deres mås i laser, søvnløse nætter med tanker om krav til sig selv, krav og sammenligninger fra omverdenen, og en masse usikkerhed. Og nu giver de den max gas.

I morgen vågner de op - og nogle af dem med moralske tømmermænd "NEJ - det gjorde jeg bare ikke!". De heldige kan grine af det, og kommer hurtigt videre. Men der er også nogle som går og slår sig selv i hovedet over at "de har været så latterlige og løsslupne, ja måske ligefrem billige og forfærdelige"?

Vi har skabt et samfund hvor vi skal præstere og præstere i et væk. Det stiller kæmpe krav til os allerede i folkeskolen. Så jeg kan godt forstå at de i 7. -8. klasserne glæder sig, og starter med at smugdrikke. For de har brug for det! For at få en pause. For at slippe den indre galning løs. Alt det de ikke kommer ud med til hverdag, fordi de skal være så rigtige. Fordi de skal passe ind. Have et højt gennemsnit. Og have klare og rigtige mål for fremtiden.

Det er så skønt at være fuld. For så bliver alting bare så meget nemmere. Man siger hvad man har lyst til. Man kysser (måske) på dem man har lyst til at kysse på. Og man er fuldstændig fri. Kravene er sat til side for en stund. Tankerne er sat på pause. Det handler bare om at have det sjovt!

Og det er jo fuldstændig uskyldigt! Og fuldstændig skønt!

Jeg snakker med mange unge, der virkelig lider under deres egne krav til deres valg og deres præstationer. De fleste tror de skal vælge rigtigt i første hug! De tror ikke de må begå fejl og være latterlige, og kaste op i naboens have. De kræver af sig selv at de skal tage sig sammen, og være så "rigtige". 

Når jeg tænker på hvor mange valg jeg har taget i mit liv. De virkede rigtigt lige dér! Jeg har været i mange forskellige brancher, før jeg landede der hvor jeg er nu. Jeg har kysset på adskellige mænd. Det virkede rigtigt lige dér! Jeg har drukket mig i hegnet adskellige gange, og gud hvor var det sjovt! Blot ikke tømmermændende!!!

Kære unge - livet er langt. Tag det valg der føles rigtigt lige nu. Du kan altid vælge om. Nyd din ungdom - fest igennem og slip dig løs. Men vigtigst af alt - lyt til dig selv og det du har lyst til, og tag dine valg udfra det! Det er dit liv, og det er dig der skal leve det! Alle andre er så kloge. Men lad dem være kloge på deres eget liv - luk ørene - og mærk efter! Hvad er rigtigt for dig?

PS: Disse råd kan også bruges til dig der ikke er helt ung længere....Mærk efter og vælg om, hvis det føles rigtigt! Det er dit liv og du bestemmer.

De bedste hilsner

Lotte Klink - Stress-ekspert og Executive Coach

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Studenterfest - 12-taller kræver sin brandert. Læs mere