10 gode råd til en god ferie

Hvis det har været et hektisk forår og en hektisk tid lige før ferien, så er der forskellige ting du skal være opmærksom på, for at kunne komme ned i gear så hurtigt som muligt i din ferie.

Her kommer derfor 10 gode råd, som du måske skal printe ud og hænge op, så hele familien kan komme ned i gear sammen - hurtigst muligt

 

 1. Hvis du absolut skal være i kontakt med din arbejdsplads i ferien, så lav en fast aftale med tidsrum, som skal overholdes af alle parter. Derudover sluk telefonen og pcén! De trænger også til en pause

 2. Læg ingen planer de første dage. Få sovet og hvilet ud. Du trænger!

 3. Gå en lang tur alene de første par dage (ca. 30 minutter). Din krop trænger til rolig motion og tid alene. Og du får fantastiske D-vitaminer af solen.

 4. Drik masser af vand de første dage. Din krop er brugt og trænger til genopbygning.

 5. Hver gang du går i bad, er det en god ide at smøre din krop ind i creme. Du kommer derved fra hovedet ned i din krop.

 6. Gør det der giver dig energi - det du elsker. Er det at spille guitar, samle puslespil, pusle i haven eller hvad der nu er muligt i din ferie, så skal du gøre det så meget som muligt - især i starten. For det hjælper dig til at komme ned i gear.

 7. Leg i familien. Jo mere vi spiller og leger og har det sjovt, jo mere slipper vi alvoren og stressen.

 8. Planlæg en kærestedag. Hvis børnene er store nok til at være alene, shoppe eller andet, så er det nu tid til at finde sammen som par. Gå ud og spis, lig i en park og snak tæt og bare nyd. Gør det så tidligt i ferien som muligt, for så skabes fundamentet for en skøn ferie sammen.

 9. En ting om dagen. Hvis noget praktisk skal gøres, så gør kun en ting om dagen. Lad være med at lægge for store planer om for store opgaver. Det er ferie, du og din krop trænger til en pause. Så max. en ting om dagen.

 10. Det er tid til at øve sig i at være 100% nærværende overfor børn og din partner. Du kan øve dig i at spørge om noget, og så være der 100% når de svarer. Kig dem i øjnene og spørg ind. Det giver en fantastisk kontakt. Måske lige præcis den kontakt der mangler i en travl hverdag?

Rigtig god ferie.

De bedste hilsner

Lotte Klink
Stress-ekspert

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

 • Google
 • Facebook
 • linkedin
 • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Ferie - 10 råd til en god ferie. Læs mere