Træner du for lidt eller for meget?

Træner du for meget eller for lidt, eller på de forkerte tidspunkter på dagen?

At dyrke motion er forebyggende for bl.a. stress/depression, derfor er det vigtigt, at være i nogenlunde god form, for at være i stand til at modstå en travl hverdag. Det er dog ikke ligegyldigt hvordan du træner / motionere, for en forkert tilgang til motion kan desværre være meget stressende for din krop og direkte nedbryde din energi.

Det er derfor vigtigt, at planlægge og have indsigt i kroppen for at kunne svare på disse spørgsmål?

- Hvornår passer det bedst at træne?

Har du mest energi om morgenen, eftermiddagen eller om aftenen, dette er meget vigtigt information, så du ikke overbelaster eller nedbryder din krop unødvendigt og dermed ikke får noget ud af din træning.

- Hvor meget eller hvor lidt kan jeg træne ad gangen?

Det er meget vigtigt, at finde en rytme for et træningspas, d.v.s. hvor meget kan du belaste kroppen i hvor lang tid, f.eks. er der generaliseret omkring dette at ca. 30 minutter om dagen og få pulsen op, men hvordan skal de planlægges, det kan f.eks. være at du skal træne 2 minutter med højs puls og slappe af i 3 minutter og derefter igen, dette er meget individuelt i forhold  til, hvor dit konditions niveau befinder sig.

- Hvor ofte kan jeg træne?

Mange siger 30 minutter om dagen, men det afhænger jo meget af hvor du befinder dig fysisk, for hvergang du træner, nedbryder du kroppen, så jo mere du træner, jo mere nedbryder du kroppen, pas derfor på med for meget træning.

- Hjælpe det at træne, kommer jeg i bedre form?

Over tid skulle du jo meget gerne føle at du har overskud til mere og kan øge dine træningspas, men det er her du må lytte til din krop, hvis du ikke føler mere overskud i hverdagen, kan det være at du overtræner. Som motivation er det derfor vigtigt, at følge dit konditionsniveau og se at det udvikler sig positivt.

- Hvornår er min krop restitueret efter træning?

Dette pkt. er uhyre vigtigt i forhold til at planlægge din træning. Det er jo vigtigt at du ved om kroppen er kalr til en interval trænings tur eller, hvor du kan give den ekstra gas eller om du trænger til en hvile tur, eller om du overhovedet trænger til at motionere lige netop den dag, det er jo netop i hvile at du opbygger kroppen igen, derfor er hvile og søvn uhyre vigtig.

Uanset dit udgangspunkt i forhold til at dyrke motion er det meget vigtigt at forholde sig til ovennævnte spørgsmål, for at forbedre sine trænings resultater.

 

God fornøjelse med træningen - levlykkeligt

mvh

Stig

 

 

 

 

 

 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Træner du for lidt eller for meget, får svaret her?