Spis lokalt....

Jeg må indrømme, at da jeg læste en artikel i Politiken i sidste uge, om at det kunne vær farligt at spise grønt, kunne jeg ikke få armene ned igen. Ingen tvivl om, at der ikke behøver at være kø ved salatbaren, før end jeg går uden om den ;)

 

Men, som jeg læser artiklen, så handler det mere om, at i disse tider bliver varerne transporteret langt, og du derved transportere, for os, uvante bakterier hertil, som vi bliver syge af. Selvfølgelig gør vi det, for vi har jo ikke haft mulighed for at vænne os til det. Og glem heller ikke forureningen ved at transportere det (sommetider) flere tusinde kilometre

 

Og det næste der gør det farligt er, at disse grøntsager/salat ingredienser IKKE bliver tilberedt på en måde der minimere/begrænser bakteriafloraens udbredelse. Det bliver højst skyllet under vand.

 

Hvad er der galt med det der er lokalt? Jeg tror på, at alt hvad vi har brug for er der i vores lokale fauna? Jeg glæder mig allerede til om 1½ måned at gå ud i skoven og plukke den meget oversete ramsløg. Den smager som hvidløg, og er en af de første forårsbebudere. Den skal plukkes, inden den går i blomst.

 

Så giv mig en ostemad med rå løg, frem for en med rød eller grøn peber.

 

Bon appetit

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Spis lokalt....