Kærlighed og fred er tilstede, lige nu, når vi stopper helt op.

Når jeg undersøger det nøje, ser jeg, at der ikke findes andet end det der sker, og så mine tanker om dét, der sker. I enhver form for smerte ser jeg at der også er et stille fredeligt sted. Hvis jeg ikke kører med tankerne, underholder tanken, men går til roden - dvs. hvor tankerne opstår fra. Det samme gælder følelser og handlinger. Lidelsen findes kun i tanken. Findes kun når jeg tror på det jeg tænker. Lidelse opstår når jeg definerer oplevelser.

Jeg ser at enhver følelse jeg oplever er min direkte åbning til fred. Men kun hvis jeg går ind i følelsen uden at skubbe den væk, uden at prøve at forstå den, uden en forklaring - ren overgivelse. Så opstår kærligheden og freden lige der. I samme øjeblik. Altid tilgængelig, altid her. NU.

Jeg ved også at dette er drastisk for de fleste. Fordi næsten alle mennesker, er på vej mod et sted ude i fremtiden hvor de tror det bliver bedre, eller prøver at genskabe en fortid. De fleste prøver at ændre det, der ér - lige her. Jeg vil påstå, at det aldrig bliver bedre end det er. Påstå at muligheden for en direkte åbning til lykke og fred altid er her - nu.

Det jeg taler om, er her, og aldrig der, aldrig et andet sted - aldrig væk fra os selv. Hvis bare vi vil stoppe op og droppe al stræben et øjeblik, stoppe helt. Så vil vi opdage at der er noget der er her - altid her og aldrig væk. Det er dog meget svært, umuligt at beskrive hvad det er, fordi det er en oplevelse - det kan ikke helt forklares. Jeg vil selv kalde det en fred og en kærlighed som ligger udover og er meget større end jeg kan fatte - en konstant udvidelse, en falden ind i. Sådan opleves det for mig og for dem jeg ser giver slip ind i den fred.

Dette har ikke noget at gøre med, at man så ikke har udfordringer i sit liv, eller aldrig oplever ubehagelige ting mere - tværtimod. Men du slipper beskyttelsen og åbner dit hjerte helt. Det er at overgive sig og opdage at der altid er en fred, samtidig med alt hvad der sker. Noget som er uberørt, noget som er konstant - et dig som altid har været her. Uendeligt og umuligt at fatte med tanker, følelser og handlinger.

Hvis vi tør stoppe op, blive helt stille, længe nok - vil dette begynde at tale til dig - vise sit ansigt.

Du vil møde dig selv 100%. Dette møde er så stort, så rørende.

Kærligst
Ivan 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Kærlighed og fred er tilstede, lige nu, når vi stopper helt op.