Spirituel biolog Lise Evald Hansen

Overgangsalder - er din mand (også) blevet sur?

Da jeg for 3 år siden fyldte 50, fik jeg bogen ”En mand, der hedder Ove”. En angiveligt meget sjov bog, som jeg bare ikke kunne komme i gang med at læse. Hovedpersonen Ove er nemlig en ”grumpy old man” i 50'erne – og sådan en havde jeg så rigeligt af i ham, jeg dengang var kæreste med.  

Nogenlunde samtidig var jeg til en hyggelig sammenkomst med en samling kvinder på min alder. Efterhånden som aftenen skred frem, kredsede samtalen mere og mere om det, som kvinder jo til alle tider har været optaget af: Mænd. Nu handlede det bare ikke om, hvor lækre de var.

Det handlede om, hvor sure de var!

Fælles for Ove og de andre mænd er, at de er nået lidt op i alderen. For stik modsat, hvad vi tror, kommer mænd også i overgangsalder – og et af symptomerne er netop dårligt humør. Niveauet af af mændenes kønshormon, testosteron, falder ikke så brat som kvindernes - men det falder. Og med det falder humøret. Samtidig falder energiniveauet, og de to i kombi kan være starten på en rigtig dum, nedadgående spiral med mindre og mindre lyst til noget som helst. 

Det går også ud over søvnen

Selv om overgangsalderen er en helt naturlig fase for både kvinder og mænd, kan spiralen vendes ved at hjælpe kroppen med at gøre faldet i hormoner mindre brat. Og for mænd handler det i høj grad om at kende hemmeligheden bag at danne mere aktivt testosteron (og andre gode humør-hormoner). 

Så når mænd i 50'erne og 60'erne mister humøret og energien og lider af søvnbesvær, skal de hjælpe kroppen med at bygge testosteron- og hormonspejlet op i løbet af dagen.

Det kan gøres ad helt naturlig vej

Mange midaldrende mænd hopper på cyklen, og det er bestemt et godt skridt i den rigtige retning. Men kroppens signalstoffer som testosteron og andre hormoner reagerer også på vores kost, vores tanker og den måde, vi ser livet på.

Så hvis du og din mand vil have et godt liv og samliv - også oppe i årene - skal I:

* Give kroppen den rigtige næring at arbejde med - og skære ned på det, der modarbejder dannelsen af kønshormoner.

* Arbejde aktivt på at nyde livet - også selv om jeres mest jobaktive og -attraktive år måske ligger bag jer.

* Holde af og arbejde sammen med kroppen - den gør altid sit bedste, også selv om den blevet lidt mindre stram i betrækket.

LiseEvaldHansen.easyme.dk/Sovbedre

 

__________________________

Spirituel biolog Lise Evald Hansen
web: www.liseevaldhansen.easyme.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Overgangsalder: Er din mand (også) blevet sur?