Få styr på din økonomi!

Penge. Økonomi. Finanser. Kært barn, eller måske rettere uvorne unge, har mange navne. Og i disse dage tales der ofte om den økonomi, oftest efterfulgt af ordet krise. Det vil jeg ikke gå ind i her. For hvordan og i hvilket omgang, der er krise hos dig, ved du bedst selv. Eller måske ikke, og det er det, jeg vil fokusere på i denne måneds indlæg.

Økonomi og penge eller mangel på samme, er ét af de temaer, hvor mange reagerer som en struds. Stikker hovedet i busken, lukker øjnene og håber på, at det forsvinder. Det gør de også, pengene altså, men ikke problemet. Det starter som så meget andet med et ærligt kig på status quo og derefter en beslutning.

Når du beslutter dig for at få styr på din økonomi, er der tale om et lang og sejt træk. Og hvis du én gang slipper og giver los igen, så skal du begynde forfra. Det er præcis som med slankekure. Det er så svært at holde over en længere periode, men hvis du ikke gør det, så er det spild af din tid og dine kræfter. Det handler om at definere og ikke mindst integrere nye vaner, og det tager tid.

Ude på den anden side af det lange seje træk er en indsigt om, at du kan gøre lige præcis, hvad du har lyst til. For du kan holde ud, du er tålmodig, du har modet til at tåle. Ude på den anden side af din nye økonomiske struktur findes friheden. Friheden til at gøre hvad du drømmer om, friheden til at købe dyre ting, friheden til at leve det liv, du drømmer om.

Selv om penge kun er et middel og ikke et mål i sig selv, så det giver det ro i maven og stolthed i hjertet at have styr på sine pengesager. Og være bevidst. Bevidst om, hvad du har lyst til at bruge dine penge på, bevidst om din prioritering, bevidst om et nej. Når du tager stilling og ved, hvorfor du gør, som du gør, så bliver det ikke helt så svært at holde fast.

For de fleste mennesker er det sådan, at når der er ryddet op i økonomien, så er der automatisk ryddet op i hel masse andre ting i familien, så som prioritering, fokus og tid. Skal du kigge din økonomi efter i sømmene?

Kærlig hilsen, 

Sofia. 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Få styr på din økonomi!