Einsteins Relativitets Teori - hvad handler den om

Einsteins relativitets teori! Er der nogen af jer der ved hvad den indebærer? Lad mig fortælle jer lidt om denne fantastiske teori, skabt af en lige så fantastisk mand.

RELATIVITETS TEORIEN går i alt sin enkelthed ud på at: VIRKELIGHEDEN ER RELATIV, I FORHOLD TIL SYNSVINKLEN DEN ER OPLEVET FRA.

DET er både SÅRE ENKELT og UHYRE KOMPLICERET

Lad mig forklare det ud fra et eksempel!

Forestil dig et stort vejkryds, på hver af de fire gadehjørner står der en mand, lad os kalde dem A. B. C. og D.

Pludselig sker der et færdsels uheld midt i krydset, og alle fire mænd (A. B. C. og D.) ser og oplever dette uheld fra hver deres hjørne.

NU er der 3 elementer i deres oplevelse af uheldet

1.       Deres oplevelse ud fra deres placering i det tredimensionelle univers (det vi betragter som virkeligheden)

2.       Deres oplevelse ud fra det COkreerede univers

3.       Deres oplevelse ud fra det MULTIdimensionelle univers

Deres oplevelse ud fra det TREdimensionelle Univers (det vi betragter som virkeligheden) vil jo være i forhold til deres placering i krydset. De står på hvert sit hjørne i krydset og har derfor fire forskellige synsvinkler. A: kan se noget B. ikke kan se. B: kan se noget C. ikke kan se og så videre, og derfor er deres oplevelser af uheldet VIDT FORSKELLIGE (Dette opleves ofte i vidneudsagn, deres forklaringer kan være vidt forskellige, som følge af deres synsvinkel) VIRKELIGHEDEN ER RELATIV, I FORHOLD TIL SYNSVINKLEN DEN ER OPLEVET FRA.

MEN DET STOPPER IKKE DER!

Der er nemlig også deres oplevelse ud fra det COkreerede univers. At vi skaber vores egen virkelighed løbende er der slet ingen tvivl om. Det er KVANTE-FYSISK bevist BASTA!!! Vi skaber vores virkelighed ud fra vores fortolkninger og konklusioner. Og i forhold til det førnævnte uheld, så skaber vi altså de nøjagtige omstændigheder i uheldet, ud fra netop vores fortolkninger og konklusioner. Hvis vi for eksempel oplever at der er en dyr sportsvogn og en billig skoda involveret i uheldet, og vi har sympati for Skodaen og mindre for sportsvognen, så fortolker vi på situationen og konkluderer måske at sportsvognen kørte for stærkt. På denne måde SKABER vi faktisk en virkelighed, hvor sportsvognen har skylden. VIRKELIGHEDEN ER RELATIV, I FORHOLD TIL SYNSVINKLEN DEN ER OPLEVET FRA.

MEN DET STOPPER HELLER IKKE DER!

Til sidst er der oplevelsen ud fra det MULTIdimensionelle Univers: KVANTE-FYSISK set (igen) ved vi at Universet IKKE er Coherent (det vil sige ikke ensartet) forstået på den måde at virkeligheden er afhængig af din placering i TID OG RUM. DET der sker på ET punkt i universet, er anderledes end DET der sker på et andet punkt. NETOP FORDI universet IKKE kun er tredimensionelt, men multidimensionelt. Så vil en hændelse oplevet fra ET sted i universet, variere oplevet et andet sted (det er simpelt hen ikke HELT det samme der sker) så en Bil der var lyserød, oplevet fra ET sted, kan være Pink, et andet sted i DEN SAMME HÆNDELSE. (atter oplever vi dette fænomen utallige gange i vidneforklaringer)

Graden af afvigelser er proportionel med afstanden til det observerede. Hvis afstanden er lille, vil der kun være ganske små variationer. Hvis afstanden er stor vil der være større variationer. VIRKELIGHEDEN ER RELATIV, I FORHOLD TIL SYNSVINKLEN DEN ER OPLEVET FRA.

ER DET IKKE EN FANTASTISK VERDEN VI LEVER I VENNER? 

Kærlig hilsen
Birger Grandahl, H.O.P.E. Coach
 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Einsteins Relativitets Teori - hvad handler den om