SingingWolf - Mogens Juul

Ceremoniers kraft

I vores travle verden bliver du bombarderet med informationer hele tiden. Informationer som du enten tager ind eller sorterer fra. Du har adgang til hele verden 24/7, hvis du ønsker det. Du har aldrig fred. Du bliver ”ringet op” af omverdenen i et højt tempo. Du oplever, at den verden du kender i dag er forandret i morgen. Du skal hele tiden opkvalificere dig for at følge med, hvis du vil have fremgang og succes. 

Men hvad er et succesfuldt liv?

Oplevelsen af, at ”livet lykkes” er, at der er balance mellem det du drømmer om og det der sker i din fysiske verden. At det du sætter i søen har retning og fremdrift, som understøtter det formål du har – hvad vil jeg bringe ind i verden?

Det er dejligt at drømme, men når drømmene ikke opfyldes så er der fare for, at du bliver skuffet og i værste fald begynder at dømme dig selv og dine omgivelser. I din iver for at tingene lykkes, så kan du presse dig selv så hårdt, at du ender med stress, depression, angst… Samtidigt så spiller krav og forventninger fra omgivelserne også en stor rolle i det krydspres du oplever mellem dit indre drømmende liv og det ydre manifesterede liv.

Så hvad kan du gøre? Er det ikke bare sådan?

Hvis du forsøger at kontrollere hvad der sker og hele tiden retter dig selv ind efter, hvad der kommer til dig fra omverdenen og lytter til dine forventninger til dig selv om, at kunne kontrollere og omstille dig selv hele tiden – så er du fare for at svigte dig selv. Så er du ikke længere tro mod dine drømme om, hvordan dit liv skal se ud og leves.

For at kunne skabe balance og harmoni mellem dine drømme og deres opfyldelse, så skal du hele tiden afstemme med dig selv. For at kunne afstemme så kræver det tre ting:

  • En bevidst beslutning om at ville – erkendelse af vigtigheden.
  • Afsætte tid – jeg ved, jeg vil.
  • Have en metode – hvad og hvordan.
  • Opfølgning – retning og formål. 

De fire punkter sat sammen vil jeg under et kalde en ceremoni.

Du går ind i et rum, hvor du bringer dig fuldt til stede. Du ved hvad du skal. Du ved hvorfor du er her. Du kender ikke outputtet, men du er åben og lytter til det der kommer.

Det rum er et spirituelt rum. Et rum til eftertænksomhed. Et rum, hvor du forbinder dig til de energier der er i verden omkring dig, og de energier der bruser rundt inde i dig.
Du kan mærke og sanse dit liv uden at være i kontrol og er befriet for både indre og ydre forventninger. Du er i et rum, hvor det handler om dig og din evne til at være i balance. En balance mellem dine drømme og det du ønsker skal ske. En balance mellem dig og den verden du har omkring dig. Hvad vil du? Hvad kan du? Hvad har du brug for, for at gå i den retning, der giver mening for dig?

Når du er færdig med din ceremoni, så skal du videre ud i det pulserende liv, men nu står du et andet sted.
Du har gennem bevidst beslutning taget dig selv alvorligt. Du har sorteret i det du har taget ind og besluttet dig for, hvad du vil bruge videre frem. Du har først og fremmest handlet på din situation og dermed styrket dig selv i dit selvværd. Et selvværd som bolværk mod det pres omverdenen lægger på dig og det pres du lægger på dig selv.

Derfor! Det første skridt mod et succesfuldt liv er at tage dig selv alvorligt. Lytte til det din krop og din bevidsthed fortæller dig. Hvis ikke du lytter, så kan du komme til at opleve dig selv som et efterårsblad i vinden.

Du laver måske allerede dine egne små ceremonier? Mærk godt efter. Alle de steder, hvor du giver dig tid til at være og lytte til det der er, der har du dit rum til eftertænksomhed. En eftertænksomhed, der styrker dig når du går fremad.

Der er de små og de store ceremonier. Dem der handler om en enkelt dag. Dem der handler om relationer. Dem der handler om egen identitet. Dem der …?

Følg naturens gang – det er et godt sted at starte. Drøm om vinteren. Plant dine drømme om foråret. Dyrk dine drømme om sommeren. Høst om efteråret og drøm forfra. 

Det lyder enkelt – og det er det også.
Modsat det komplekse står enkelthed. Så når nu vores liv er komplekst og sommetider uoverskueligt, så skal vi møde det med enkelthed – det skaber balance.

SingingWolf

__________________________

Mogens Juul / SingingWolf. Council Guide i Earth Wisdom. Intuitiv Coach.Forfatter og foredragsholder. Proceskonsulent. Storyteller.

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Ceremonier i indiansk visdom. Læs mere