Træk vejret ned i maven

At trække vejret ned i maven holder os i kontakt med hvad vi føler og mærker. Det giver os en uforstyrret kontakt med vores intuition. Lever vi samtidigt et sundt liv med at gå tidligt i seng, spise sundt og træne vores krop så den er stærk, ja så har vi også styrken til at følge og sætte handling på det vi føler og mærker.

Når vi glemmer at trække vejret ned i maven, forbliver vi i hoved og det afskærer os fra at lytte til vores intuition og følelser. Når vi er for meget i hoved kommer bekymringerne og frygten snigende. Vi lader sindet løbe af sted med os. Vi bliver viklet ind i vores eget spind af bekymringer og frygt. 
Vi glemmer, at vi ikke ved hvad fremtiden bringer og at vi ikke kan gøre noget ved det. Vi glemmer også, at vi ikke kan ændre fortiden, hvad er sket, er sket og det eneste vi kan gøre er, at acceptere det og så ændre det vi gøre fremover. Forstå vi det, vil vi være i stand til at være i nuet. Vi vil være i stand til at være med hvad der er, her og nu og vi vil ikke lade os hive rundt i manegen af frygt og bekymringer. 

I virkeligheden er det jo ret enkelt og jeg er sikker på, vi alle ved, hvad det rigtige er for os. Alligevel er det så svært at stå ved det og lytte til det og vi bliver ved med at bekymre os og frygte hvad der nu kan ske og vi ender så ofte med, at gøre det ”eksperterne” siger og ikke det vi føler og mærker.

Men hvem er det, vi lige pludselig lade bestemme, hvad der er bedst for os?  Trods jeg efterhånden er blevet rigtig go til at udtrykke mig, er det ofte, jeg bare må sande, at den anden ikke har forstået hvad det er jeg siger. Jeg har trods mange ord, alligevel ikke formået, at fortælle og forklare den anden, hvad det er jeg føler og mærker. Så hvorfor er det så, at jeg alligevel giver andre ansvaret for at tage beslutninger på mine vegne? For mit liv? Hvem Søren er det lige der er ”eksperten” i mit liv?

Hvem er eksperten i dit liv? Lægen? Damebladene? Yogalæren? Nej vel. Det er DIG og ikke andre end DIG. Hvem kender dig bedst? Kan andre se hvad du føler og mærker? Kan du udtrykke det der sker i dig fuldstændig klart og præcist?

Den eneste ekspert, der er i vores liv, er os selv. Vi kan få inspiration ude. Vi kan få fakta og information om noget, støtte, råd og ideer, men vi ved selv hvad der er bedst for os. Vi ved bedst, hvad vi kan overskue, hvad vi har kræfter til lige nu osv.. Vi er den eneste der har ansvar for vores liv og den eneste der skal have det. Med andre ord, vi skal lytte til det vi føler og mærker og stole på, at det vi føler og mærker er det rigtige for os, der hvor vi er nu.  

Jeg bliver hele tiden bekræftet i, at når jeg følger det, jeg føler og mærker, så sker det bedste for mig og jeg er igen taknemlig for, at min yogapraksis minder mig om det. Minder mig om at trække vejret ned i maven og være med det der er. At være med det jeg føler og mærker, så jeg ikke lader bekymringerne og frygten få overtaget.

Trækker du vejret ned i maven?

Smil Rikke Hanse sanum Yoga

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Træk vejret ned i maven