Reikimester Traumeterapeut Healer og Coach

Om at bevare tilliden i modvind

Bare hav tillid og giv slip – så skal det nok blive godt. Jeg tænker, at du også har hørt den sætning en million gange. Måske så mange gange, at du er temmelig træt af den. Er det egentligt muligt at nå derhen, hvor du tør have tillid og ”bare” give slip?

Ja – nej – måske – og igen ja – det kan det godt. Det kræver dog hårdt arbejde – og – hold lige vejret engang – masser af tillid.

Tillid til, at du også kan nå dertil, hvor du rent faktisk kan opnå at få tillid til, at alt ordner sig.

Hvad mener jeg så med hårdt arbejde?
I dette tilfælde mener jeg, at du arbejder med de erfaringer, du har haft igennem livet – både de ”positive” erfaringer og de ”negative” erfaringer. Den ene grund til, at jeg sætter citationstegn ved positiv og negativ, er, at det ofte vil være subjektivt, hvad der positivt og negativt for det enkelte menneske. Den anden årsag er, at alle vores erfaringer i livet kommer til os for at hjælpe os til at udvikle os. En hel del af erfaringerne er også karmiske (som også hjælper os med at udvikle os) – læs mere om karma her

Stagnation
En ting er sikkert. Hvis vi ikke forstår at give slip, men i stedet for bliver ved med at holde os fast på noget enten fysisk eller mentalt, så er der en stor sandsynlighed for stagnation. Hvis vi derimod giver slip – bliver der flow, og så vil tingene meget ofte blive bedre – dog ikke altid på den måde, som vi havde troet var det bedste. Vi bliver ved med at forbavses, mens vi udvikler os.

Men lad os nu holde fast ved det med, at alle vores erfaringer her i livet er til for at hjælpe os med at udvikle os.

Triggereffekt
Hver gang du har en erfaring, vil denne blive ”trigget”, næste gang du kommer ud for en lignende erfaring. Dette vil sige, at hvis du oplever noget negativt, og dette sker igen – og igen – og igen – vil din erfaring være, at når jeg gør sådan, sker der altid sådan.

Dette kan være en af de væsentligste grunde til, at du har svært ved at have tillid til, at alting ordner sig til det bedste.

Det modsatte er naturligvis også tilfældet, hver gang du har en positiv erfaring. Og det er disse positive erfaringer, du kan arbejde videre med for at opnå tillid til, at alting ordner sig til det bedste.

Du kan træffe et valg
Det første råd kommer fra en deltager på et af mine Reiki kurser. Her taler vi nemlig også om begrebet ”tillid”, når vi kommer ind på Mikao Usuis 5 universelle principper. Denne kloge kvinde sagde nemlig, at det, der havde hjulpet hende, var denne enkle sætning: ”Jeg vælger tillid”. Se så enkelt kan det måske også gøres for dig. Ellers er nedenstående øvelse også en mulighed:

Øvelse
Sæt dig for dig selv med lukkede øjne og start med at trække vejret stille og roligt

Lav den intention at huske situationer, hvor noget lykkedes for dig at have tillid. Dit højere selv vil hjælpe dig med at huske disse situationer – lige så snart intentionen er sat.

Vær opmærksom på alle de erindringer, billeder og ord, der dukker op.

Herefter kommer du stille og roligt til dig selv igen og skriver alle de situationer op, hvor det lykkedes for dig at have tillid til, at alt ordnede sig til det bedste for dig

Find nu en situation, hvor du lige nu ikke har tillid til, at alt ordner sig og luk igen dine øjne

Forestil dig, at du har en stor sort uigennemsigtig kasse, som du kan lægge al din mistillid ned i. Luk låget på kassen.

Herefter har du tre muligheder:

Første mulighed: Forestil dig, at du stiller kassen udenfor din hoveddør, så du selv kan vælge, om du vil have indholdet af mistillid tilbage

Anden mulighed: Forestil dig, at du brænder kassen med indhold, så mistilliden forsvinder eller også brænder du simpelthen kassen, så mistilliden forsvinder.

Tredje mulighed: Du fører anden mulighed videre og skriver din mistillid på et stykke papir, som du derefter brænder bogstaveligt tal (på en forsvarlig og ufarlig måde naturligvis).

Hvad sker der, når du har givet slip på din mistillid?
Efterhånden som du får givet slip på din mistillid – både ved at give næring til alle dine gode erfaringer, hvor din tillid har båret frugt – og ved at visualisere eller brænde din mistillid væk, vil du opleve, at du får mere og mere tillid.

Og herefter begynder miraklerne at ske.

Og du kan roligt have tillid til, at ovenstående er rigtigt – for jeg taler af erfaring.

Held og lykke!

OBS: Mange erfaringer kommer fra dybe traumer, og her skal der traumearbejde til hos en terapeut.

PS: Jeg har fået tilladelse til at bringe min kursists gode råd videre. Tak til Lotte!

 

Namaste fra Esther Økær, Reikimester, Traumeterapeut og Coach

__________________________

Reikimester Healer og Coach Esther Økær, Greve
https://www.reikihealer.dk
https://qttt.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Om at bevare tilliden i modvind. Lær hvordan