Reikimester Traumeterapeut Healer og Coach

Lykkejæger - jager du lykken?

Hvad kan du selv gøre for at blive lykkelig? Er det muligt at jage lykken? Har du tænkt på, hvordan det ville være at lade være med at stræbe så meget efter lykken. Simpelthen give slip og se, hvad der sker

Hvad er mere relevant at skrive om på levlykkeligt.dk end begrebet lykke? 

Hvad er lykke?
Det er et naturligt ønske hos os mennesker at ønske lykke på et eller andet plan. Men det er vidt forskelligt, hvordan vi hver i sær definerer "lykke".

Bliver du mere lykkelig, hvis der holder 2 biler i garagen, og du har både hus, båd og sommerhus?

Eller kan det være sådan, at når du har løbet stærkt for at opnå disse "lykketing", og du endelig har opnået dem, så opdager du, at du bare har rendt rundt i cirkler. Nu sidder du igen og føler dig egentligt ikke spor lykkeligere.

Hvad kan du du finde på for at blive lykkelig?
Købe endnu en ny bil?
Finde et nyt sted at bo?
Finde et nyt job?
Købe en masse nyt tøj?
Redde parforholdet med en baby?
Udskifte konen/manden?
Sende børnene på kostskole?
Gå på selvudviklingskurser?
Lære mindfulness?

Det tomme rum indvendigt
Ja - ja - det kan du da godt. Alle ovenstående ingredienser kan da muligvis godt få dig til at føle dig lykkelig - i hvert fald for en stund. Problemet er bare, at hvis du bliver ved med at jage efter lykken i troen på, at når du bare har opnået dette eller gjort dette, bliver du lykkelig. Hvis du gør det, vil du blive ved med at komme til et punkt, hvor du igen føler tomheden indeni og ved, at du er nødt til igen at jage efter lykken. Nu skal du have fyldt dit tomrum op én gang for alle. 

Hvad skal du så gøre for at blive lykkelig?
Det korte svar er "ingenting". Men det naturligvis ikke helt så simpelt.

Det handler om at øve sig i at mærke lykkefølelsen til en hver tid. Det handler ikke om, at du pludselig ikke må sætte pris materielle ting eller ønske at udvikle dig (det sidste kan ofte oven i købet hjælpe dig med at øve dig). Det handler bare om, at du ikke kan sætte endegyldige lighedstegn imellem udvendige faktorer og lykke.

Selvom udvendige faktorer kan trigge dig til at føle, at du er lykkelig, er det sjældent, at det vil indebære en varig lykkefølelse. 

Et eksempelJeg husker, da jeg købte min lille bil. Jeg havde aldrig nogensinde tidligere købt en bil fra ny, så det var med en helt speciel følelse, jeg hentede denne skønne mikrobil. Der var et velkomstskilt med mit navn foran bilen i forretningen. Se allerede her følte jeg lykkefølelsen komme æltende ind i mig. Wow - hvor fantastisk at sætte sig ind i vidunderet - dreje nøglen rundt for første gang og køre ud af forretningen. Og jo - denne bilrelaterede lykkefølelse varede faktisk i et stykke tid - (må jeg indrømme). Lige til en dag, hvor den ikke gjorde det længere. Jo - jeg var (er) stadig glad og taknemmelig for min lille bil - men det er ikke PGA af den, at jeg føler lykke.

Indre lykkepose
Heldigvis er det for mange år siden gået op for mig, at det at føle sig virkelig lykkelig, handler om noget helt andet. Der er selvfølgelig mange helt særlige lykkestunder - som f. eks. når jeg passer mit barnebarn, og han kigger på mig med det helt særlige blik. De stunder sætter jeg højt og putter ned i min indre lykkepose.

Men jeg kan også sidde i min sofa derhjemme og bare overvældes af en dyb og inderlig lykkefølelse - der ikke skyldes noget som helst på de ydre planer. Det er en følelse af glæde, lykke og indre ro - en følelse af bare "at være".

Når tilværelsen tvinger en til at se tilbage på det, som gjorde en lykkelig
Hvem kender ikke til, at der pludselig sker noget dramatisk og livsændrende i ens liv, så vi stopper op og tænker: Bare jeg dog havde nydt dette noget mere. Men behøver det at være sådan, at der skal ske noget dramatisk, før vi forstår det? Kunne vi mon allerede nu begynde at tænke anderledes - ved at være i nuet og nyde, hvad der er?

Hvordan øver man sig i at opnå denne lykkefølelse?
Så er vi tilbage ved ordet "ingenting".

Med det mener jeg i virkeligheden: Du stopper med at jage. Du giver slip. I stedet for flyder du "bare" med (follow the flow) og ser, hvilke muligheder Livet bringer dig.

Du viser taknemmelighed for alt, hvad du har - både af materielle goder og af følelsesmæssige relationer (f. eks. ville jeg ikke vælge at sende børnene på kostskole :-) ) Du nyder hvert eneste minut med dine børn eller børnebørn, som om et øjeblik er på deres egne lykkeveje. Du er kort sagt "til stede" i alt, hvad du foretager dig og sørger for virkelig at absorbere det hele ind på alle planer. 

Og du putter billeder, oplevelser, lyde, lugte og følelser ned i din egen indre lykkepose. Så kan du tage den frem, hvis det kniber med at finde den indre lykkefølelse frem. Ved at blive ved med dette, bliver det efterhånden nemmere og nemmere.

Er det hele virkelig så enkelt?

Ja - det er det. Tro mig - jeg har selv en gang været jagende og troet, at lykken var alle mulige andre steder - kun for at blive skuffet og havne i tomrummet igen og igen. 

Nu efter mange års søgen og endnu flere års personlig og spirituel udvikling, ved jeg:

Du behøver ikke udvendige faktorer for at føle dig lykkelig - du har allerede hele lykken liggende parat og tilgængelig - inden i dig selv.

Hav en fantastisk (og lykkelig) weekend - Livet venter på dig!

PS: Og nej - jeg render heller ikke rundt og er lalleglad hele tiden. Jeg er jo trods alt kun et menneske :-) :-) 

Namaste

Reikimester, healer og Coach Esther Økær
www.reikihealer.dk

foto: Bill Davenport

__________________________

Reikimester Healer og Coach Esther Økær, Greve
https://www.reikihealer.dk
https://qttt.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Lykkejæger - jager du lykken? Så læs med her