Reikimester - Healer og Coach

Hvad er nøglen til indre ro midt i juletravlheden?

Så er vi allerede i den (måske søde) juletid igen. Om den er sød, afhænger af, hvem du er – og hvor meget jul du elsker at have på hjernen. Nogle starter tidligt med at købe julegaver, fordi de næsten ikke kan vente på at komme i gang med at jule. Eller måske fordi de er bange for at blive for stressede, hvis de venter til for tæt på jul.

At være til stede i nuet er værdifuldt
Jeg selv er den type, som forsøger at tage det så stille og roligt som muligt. Jeg tager nok i det hele taget julen lidt afslappet af forskellige årsager, jeg vil skåne jer for at skulle læse. En ting, jeg dog helt sikkert nyder ved julen er at julebage med mit 7-årige barnebarn. Når jeg er sammen med ham, er jeg virkelig til stede i nuet 100%.

At opleve hans glæde, hans kreativitet og hans forsøg på alligevel lige at spise lidt af dejen, inden den kommer i ovnen er værdifulde minder. Jeg elsker også samværet juleaften med de mennesker, som jeg elsker allermest.

Stress
I det hele taget er det vigtigt at være til stede i nuet, (også) når julemåneden kommer. Ellers kan du risikere, at du bliver så fuldstændig rundtosset og rødmosset af stress, at du er ganske helt og aldeles udmattet, når juledagene endelig er ankommet.

Pust ud ind mellem
Sørg nu for at tage nogle øjeblikke ind i mellem, hvor du puster ud og slet ikke tænker på alt det, du skal nå inden jul.

Her tænker jeg ikke kun på julemæssige ting – men også på alt det, som du ellers synes, at du skal nå, inden du kan ”tillade dig” at slappe af. Ja – det er da fedt at se bunkerne på skrivebordet skrumpe ind – men skal du virkelig absolut have rent bord, inden du går på juleferie?

Meditation er faktisk nøglen til indre ro
Hvis du oplever at være stresset i juledagene, kan det være en god idé at putte meditation ind som en daglig praksis. Jamen, det har jeg simpelthen ikke tid til, siger du måske. Arbejde – børn – juleforberedelser.

Jo – du har. Sandheden er, at du altid har tid til at meditere. Og hvis du føler, at du ikke har tid til at meditere, er det fordi du har endnu mere brug for at meditere (ref. Dalai Lama).

Om du så bare sætter dig ned i 10 minutter dagligt – f.eks. når du kommer hjem fra arbejdet, er det bedre end ingenting.

Bagefter er du meget mere parat til at tage dig af alle de ting, du før syntes var uoverskuelige. 

Rent faktisk er der også aktiviterer, som har en meditativ effekt: F. eks. at lægge puslespil, male og så selvfølgelig at gå en tur. Alt har samme effekt: Bagefter er du i stand til at overskue, hvad du skal i gang med.

Det handler om at lade op, så du kan være mere til stede
Da jeg selv var enlig mor til mine to sønner, som dengang var hhv. 8 og 6 år gamle, vidste de, at når mor havde ”militeret” i 20 minutter hver eftermiddag, var hun frisk og parat til at være der for dem bagefter.

Mantra eller åndedræt
Du kan enten bruge et mantra – f.eks. So-Ham – eller du kan bare følge dit åndedræt. Når du så opdager, at du tænker på noget andet -  (hvilket du helt sikkert kommer til ind i mellem, fordi du er et menneske) – så vender du blot tilbage til mantraet eller åndedrættet igen.

Tro mig – at meditere kan udvirke mirakler – selv i en overstresset juletid.

Tving dig tilbage til nuet – hele tiden
Og så husk at tvinge dig selv til at være i nuet i alt hvad du laver – især når du er sammen med de mennesker, du holder allermest af. Det er de øjeblikke, som aldrig kommer igen.

Det gælder også, når det ikke er juletid.

Rigtig god december til dig og glædelig jul, når den tid kommer

Namaste

Reikimester, Healer, Traumeterapeut og Coach

Esther Økær

www.reikihealer.dk

__________________________

Reikimester Healer og Coach Esther Økær, Greve
https://www.reikihealer.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Hvad er nøglen til indre ro midt i juletravlheden?