Reikimester Traumeterapeut Healer og Coach

Sådan slipper du din uro

Mange har været i en tilstand af uro igennem de seneste 2 år. Denne blog vil hjælpe dig til at finde måder til selv at slippe denne uro på.

Vi påvirkes af vores omgivelser
Mennesker bliver af natur påvirket af omgivelserne. Meget kan have indflydelse på, hvordan vi føler det indvendigt, hvad enten det er glæde, sorg, angst, bekymringer, uro eller en anden sindstilstand. Hvad kan helt generelt være årsag til, at vi bliver påvirket? Lad os starte med det positive først:

Glæde
Det kan være meget forskelligt fra menneske til menneske, hvad der giver os glæde. Fælles for de faktorer, som giver mig glæde, er, at de tvinger mig til at blive i nuet. Det kan f.eks. være:

Samvær med mit barnebarn
Positiv musik, som mærkes helt ind i sjælen
Dans
Meditation
Læsning af gode underholdende bøger
Gåture i naturen
Sang

Fake it till you make it
Måske tænker du om nogle af de ovennævnte faktorer, at man da ikke har lyst til at danse eller synge, hvis man er negativt påvirket. Som udgangspunkt har du ret, men her handler det om det begreb, som på engelsk hedder ”Fake it – till you make it”. Og tro mig – det virker. Selvom du ikke har lyst – så dans rundt i stuen. Selvom du ikke har lyst – så syng højt og vær ligeglad med, om naboerne bliver forstyrret (hvem ved – måske bliver de ovenikøbet i bedre humør – enten fordi du synger godt, eller fordi du synger så falsk, at det er morsomt).

Sang og dans
Jeg husker, at jeg for mange år siden var dybt nedtrykt over en kæreste. Således også den dag, hvor jeg var til sangprøve for optagelse i et kor. Alene selve denne sangtest fik mig til at glemme alt om min kærestesorg. Nej – jeg overdriver virkelig ikke.

Det samme gælder for dans. Selvom jeg ikke var den bedste salsa-danser på dansekurset, vendte jeg altid hjem med fornyet livsglæde.

Hertz-musik og meditation
Jeg kan også anbefale, at du begynder at lytte til noget af det forskellige hertz-musik, som ligger på f.eks. YouTube. Det kan virkelig gøre en positiv forskel. Selv lytter jeg mest til 333 hertz, 432 hertz og 528 hertz – men det er helt klart en smagssag. Giv det en chance. Det er også godt at meditere til, ligesom man sagtens kan have det kørende i baggrunden hele dagen. Dette giver også en afsmittende effekt på omgivelserne, og det er ikke så ringe endda.

Naturen
Naturen er jo den store healer. Hvis jeg starter med at føle mig lidt nede i energi, behøver jeg blot at smutte ned på vores meget naturskønne strand og gå en tur. At være ét med naturen og bare være – så bliver det ikke meget bedre.

Hvilke faktorer bringer os så ned i humør og gør os urolige, bange og bekymrede?
Helt ærligt – det tænker jeg ikke, at jeg overhovedet behøver at nævne. Du ved det selv.
Det bedste råd her at holde sig vidt muligt fra faktorer, som har den effekt på dig, om det så er at slukke for tv eller lade være med at gå på Facebook eller noget helt andet.

Erstat urolige faktorer med noget, som giver dig ro
I stedet for kan du så erstatte de forstyrrende faktorer med nogle af de forslag, jeg har givet ovenfor til at få det bedre – eller selv finde nogle opløftende aktiviteter, som passer endnu bedre på dig. Det handler ikke om en virkelighedsflugt, men om at passe på dig selv og vide, at ligegyldigt hvad der sker rundt om i verden, så har du ret til at føle ro, balance og glæde.

Ro, balance og glæde virker opløftende
Et menneske, som er i ro, balance og glæde, har også meget større positive ressourcer at trække på, når det handler om at hjælpe medmennesker i nød.

Jeg har nævnt dette før i flere andre blogs, men det er vigtigt at understrege det igen og igen:

 Jo mere du løfter din egen energi – jo mere vil dette smitte af på omgivelserne. Og jo mere din energi smitter af på din omverden – jo mere vil den brede sig til resten af verden.

 

__________________________

Reikimester Healer og Coach Esther Økær, Greve
https://www.reikihealer.dk
https://qttt.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Sådan slipper du din uro - Blog om at navigere i en hverdag fyldt med verdensuro