

Selvom det kan være svært at undgå stress, er det helt sikkert muligt at formindske betingelserne for stress så meget, at du vil blive i stand til at fungere optimalt i din hverdag.
Morgenkaos
Vi kender det alle sammen. Dagen starter med, at vi ikke kan finde bilnøgler, mobiltelefon eller lillebrors yndlingsbil. Da vi så endelig har fundet genstandene og er i færd med at aflevere i børnehaven, opdager vi, at lillebrors madpakke ligger hjemme på køkkenbordet. Og sådan fortsætter dagen – lige til vi falder udmattede omkuld enten foran tv eller i sengen for at lade op til den næste lignende dag.
Stop "symptomerne" i at vokse
En enkelt gang i mellem med børnefamilie-travlhed vælter ingen af pinden. Det er en naturlig del af det at være forælder – f.eks. når vi går igennem de adskillige vigtige grænseafprøvende perioder i et barns liv.
Når det så er sagt, så kan det godt lade sig gøre at undgå, at disse situationer vokser sig større. gøre Hvis vi vel og mærke lægger mærke til ”symptomerne”, inden de enkelte elementer bliver uhåndter-bare, og vi ”går ned på stress” og sygemelder os.
Gule signallamper
Hvis du oplever ovennævnte stress-elementer i din hverdag igen og igen – er det højst sandsynligt et advarselstegn om, at der er ”noget”, som ikke fungerer optimalt i dit liv.
Dine indre gule signallamper blinker advarende: Det er tid at gøre noget, inden de skifter til rødt!
Hvad kan du gøre?
Først og fremmest skal du afdække, hvor i dit liv, du oplever dette eskalerende stress. Er det i dit privatliv? Er det i dit karriereliv? Er det den den urolige verdenssituation, som påvirker dit nervesystem? Eller er det en kombination? Er det sidste gældende, er de røde lamper formentligt begyndt at blinke, men fordi du er stå stresset, opdager du det ikke engang, men kører videre på adrenalin.
Hvad gør du så?
Når du har fundet ud af, hvilke(t) område, du oplever advarende stress, er det tid at finde ud af:
- Hvad kan du gøre anderledes?
- Har du brug for hjælp udefra?
- Hvilken hjælp har du brug for?
Hvis du rent faktisk tager dig tid til at sætte dig ned stille og roligt med en kuglepen og blok foran dig, kan det i de fleste tilfælde godt lade sig gøre selv at finde ud af ovenstående. Hvis du ikke kan det, har du allerede svaret på spørgsmål nummer to og må finde hjælp udefra. Det kan være alt fra coaching eller terapi til meditation/mindfulness og healing.
En ting af gangen
Hver gang du opdager, at du er startet med at lave mere end én ting af gangen, siger du til dig selv: ”En ting af gangen”. Hvis man tror, at man skal lave en hel masse på samme tid, ender det med, at man intet når – og så er man først for alvor stresset.
Stop op
Stop op vurdér, hvilken opgave, der er vigtigst at fuldende først. Måske kan den kendte øvelse med at skrive en liste og krydse af være en god idé, inden du fortsætter med at udføre dine opgaver. Dette gælder både privat og arbejdsmæssigt. Det er nemlig ligegyldigt, om det er vasketøj og rengøring eller om det er prioritering af karrieremæssige opgaver, det handler om. Alt kan stresse – og alt kan prioriteres. Hvis du ikke mener, at dette er muligt på dit arbejde, kan det være, at du skal overveje et karriereskift.
Hvis det er børnefamilie-situationen, vi taler om, er rådene enkle:
- Planlæg allerede aftenen før, hvad der er brug for om morgenen
- Sæt din alarm til at vække tidligere og giv dig selv tid og lov til at meditere - før du står op
- Fordel arbejdsopgaverne mellem dig og de andre i husstanden
(og jo – børn kan godt selv hjælpe til)
- Ned i tempo – en ting af gangen – så når du meget mere.
Nyd livet – hvis du stresser, kan det være for sent i morgen!
Her er en blog mere om, hvordan du kan håndtere stress:
Stress - du kan da bare tag dig sammen
Kærligst
Reikimester, Terapeut, Healer og Coach Esther Økær
__________________________
Reikimester Healer og Coach Esther Økær, Greve
https://www.reikihealer.dk