Reikimester Traumeterapeut Healer og Coach

Drop bekymringerne om Julen

Glæder du dig eller frygter du Julen i år? Denne blog giver dig nogle øvelser, du kan lave med dig selv, så du kan få en god Jul, ligegyldigt hvad der sker rundt omkring i Danmark og udlandet.

Fornemmer du også, at der allerede nu ulmer noget uro og bekymring i de små hjem? Hvad kan du gøre for at undgå at undgå for mange bekymringer?

Julehygge eller bare noget, som skal overstås?
Der er mange meninger om julen. For nogen er det den dejligste og hyggeligste tid på året. Tiden for familiehygge. For andre er det en tid, de blot skal igennem af den ene eller anden årsag.

Allerede sidste år oplevede mange juleelskere, at en del af julehyggen blev taget fra dem. Flere valgte at undlade at danse om juletræet eller at åbne munden for at synge. Trist.

Vi skal selv mærke efter i os selv
Nu er jeg ikke den, som skal fortælle, hvordan ”man” skal tackle en lignende situation i år, så jeg vil ikke komme ind på, hvordan jeg selv har det med det. Ligesom med alt andet i livet, er det vigtigt, at vi hver især mærker efter i os selv, hvad der føles rigtigt for netop os.

Få en jul med glæde ligegyldigt hvad
Men hvad kan du gøre, hvis du allerede nu bekymrer dig for, hvordan julen skal afholdes i år? Ligger du søvnløs og tænker på, hvem du skal sortere fra på gæstelisten – om I skal synge – om I skal sidde tæt – om I skal danse om juletræet osv. osv.?

Jeg har nogle bud på, hvordan du – ligegyldigt hvad – kan opnå en Jul, som du vil tænke tilbage på med glæde i stedet for tristhed eller fortrydelse.

Kig på din bekymring
Allerførst kan det være en god idé at kigge på din bekymring. Derfor skal du nu tage et stykke papir og nogle tusser eller blyanter i forskellige glade farver. Herefter skriver du nedenstående spørgsmål og skriver svaret under hvert spørgsmål:

1. Hvad går min bekymring egentligt på?

2. Er den allerede blevet til virkelighed?

3. Hvis den allerede er blevet til virkelighed - ønsker jeg så at ændre den virkelighed?

4. Hvis jeg ønsker at ændre denne virkelighed - hvordan kan det så lade sig gøre?

5. Hvis jeg ikke ønsker at ændre denne virkelighed - hvad kan jeg så selv gøre for, at julen alligevel bliver god for mig og min familie?

Illusion

Hvis den bekymring, du har omkring julen i år ikke er blevet til virkelighed endnu – skal du vide, at det kun er en illusion. Det bedste, du kan gøre ved bekymringsillusioner, er at give slip. De allerfleste bekymringer bliver nemlig aldrig til noget. Jeg ved godt, at i øjeblikket virker det som om, at dette ikke er sandt. Men ikke desto mindre er det stadig det allerbedste råd, du kan få. Giv slip! Meget kan nå at ændre sig inden Jul.

Hvordan bærer du dig så ad med at give slip på bekymringen?
Jeg plejer at give mine deltagere på mine meditation og mindfulhold flere øvelser, som er velegnede til netop dette. Jeg vil dele en af dem med dig her:

Sæt dig ned og fokusér på dit åndedræt
Se nu for dig en stor ballon i den farve, som falder dig ind i netop dette øjeblik
Forestil dig, at du blæser luft ind i ballonen, som udvider sig mere og mere
Hver gang du blæser ind, bestemmer du dig for, at din bekymring bliver skubbet godt ind i ballonen
Når ballonen er blæst helt op, binder du en knude på den og lader den stige op imod himlen
Se ballonen blive mindre og mindre – til den kun er en lille prik
Se den lille prik eksploderer i et fantastisk festfyrværkeri i alle mulige farver
Bekymringen er opløst i festfyrværkeriet, og Universet tager sig af den
Hvis du har andre bekymringer, kan du gentage processen

Hvordan får du så en god jul?
Ligegyldigt, om du vælger punkt 4 eller punkt 5 på listen ovenfor, er det vigtigt, at du skriver så detaljeret som muligt, hvordan din families jul skal være i år, så den kan blive god for jer alle sammen. Det at du bruger mange forskellige tusch-farver i glade farver, kan være med til at forstærke fornemmelsen af positivitet og glæde.

Husk: At der er kun en person, som kan vælge, hvor god din jul skal være – og det er dig!

Rigtig glædelig Jul!

Kærlig hilsen

Reikimester, traumeterapeut, healer og Coach Esther Økær

www.reikihealer.dk    www.qttt.dk

__________________________

Reikimester Healer og Coach Esther Økær, Greve
https://www.reikihealer.dk
https://qttt.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Sådan stopper du med at bekymre dig i denne tid