Reikimester Traumeterapeut Healer og Coach

Sådan får du mindfulness ind i din hverdag

”Lever du altid i mindfulness”, bliver jeg nogle gange spurgt af mine kursister. Til det spørgsmål må jeg ærligt svare: ”Nej, det gør jeg desværre ikke". Jeg ville gerne gøre det, men selvom jeg meget af tiden bestræber mig på at være totalt mindfuld og leve mindfuldt, lykkes det ikke altid. Jeg bliver hele tiden bedre til det. Hver gang jeg underviser andre i meditation og mindfulness, genopfrisker jeg f.eks. også altid noget inden i mig selv.

Helt almindelige mennesker
Alle vi, som underviser i meditation og mindfulness, er helt almindelige mennesker. Og selvom man er meget kompetent og erfaren, kan man miste fodfæstet. Dette gjaldt f.eks. en af de helt store fra udlandet indenfor meditation og væren. Ved en satsang/undervisningsaften for nogle år siden mistede denne pludselig sin ellers normale sindsro, fordi en af tilhørerne forlod arrangementet. Jeg husker, at jeg blev enormt forbavset. Jeg troede, at dette aldrig ville kunne ske for denne person, som normalt altid var fuldt ud til stede, hvilede i sig selv og underviste andre i det samme. Jeg har haft samme erfaringer sidenhen i andre forbindelser, og det trøster mig egentligt noget nu.

Det er vigtigt at være effektiv - hele tiden
En dag for ca. 3 uger siden gik det grueligt galt for mig. 

Jeg bor på 3. sal og var på vej ned af trappen for at handle. Jeg havde min flade rygsæk spændt på ryggen, så jeg var klar til at fylde forsyninger i den.

Som den effektive type jeg er, tænkte jeg: ”Åh – jeg kunne da lige sende den sms til Lone”. På det tidspunkt var jeg nået ned på 2. etage. Så imens jeg fortsatte ned af næste trappe, begyndte jeg at skrive en sms.

Sms’en forblev dog for evigt en kladde.

Min hjerne overbeviste mig nemlig om, at jeg var nået ned til plateauet. Men – ak og ve. Det var jeg ikke. I stedet faldt jeg fra 3. nederste trin. I den mikrobrøkdel af et sekund, hvor jeg ”dinglede” i luften, så jeg min venstre fods tæer bliver vristet helt om til bagsiden af min ankel – som en meget overdreven balletdanser.

Og så lå jeg ellers der i en halvbesvimet døs med min flade rygsæk på ryggen. Jeg formåede at ringe op til min søn, der var på besøg: ”Jeg er faldet” – og så kunne jeg ikke sige ret meget mere……..

Resten af forløbet vil jeg skåne jer for. Dette er ikke skrevet som en ”hav nu lidt ondt mig”-tekst.

Online mentalitet
Derimod har jeg skrevet denne ærlige og noget flove tekst som en opsang til alle os, der er klistret til vores mobil, tablet eller PC i stedet for at være 100% til stede i, hvad vi foretager os. Og i stedet for måske at foretage os noget, der var lidt sundere (og i nogle tilfælde mindre farligt) for os.

Jeg så en skræmmende dokumentar i går aftes, der viste dette så tydeligt. Teenagere, der er får stress af for meget computerspil eller af at SKULLE være på mobilen hele tiden og have gang i flere forskellige chat-beskeder på én gang. Og hvad laver forældrene imens? Sidder og ser TV, samtidig med, at de har mobilen i hånden.

Kvalitetstid
I denne online-verden går både forældre og børn glip af så meget virkelig ægte kvalitetstid og nærvær. Tænk hvis de vidste det, som jeg (med to voksne sønner) ved i dag: At det, som min mor sagde til mig, er korrekt: Vi har kun vores børn til låns. Om et minut er de voksne og har deres eget liv.

Lad nu være med at udskyde familiehyggen til en anden dag! Så ender det måske med, at I ikke når det.

Andre synes, at det er så kedeligt at køre bil, at de er nødt til at foretage sig noget andet samtidig. Tænk, der findes faktisk mennesker, der sidder og checker deres Facebook, imens de kører bil!!!

Efter mit fald ned af trappen (hvor jeg forstuvede begge ankler og fødder), er jeg blevet meget mere opmærksom og til stede, når jeg går på trapper.

Det tager tid at ændre dårlige vaner
Forleden dag, hvor jeg var på vej op ad trappen et sted i byen, måtte jeg dog stoppe mig selv i at være lige ved at hive mobilen op, så jeg havde noget at bruge tiden til hele den lange vej op. Det tager tid at ændre usunde vaner.

Lige nu kører der en kampagne: ”Kør bil, når du kører bil”.

Jeg kan lave denne frase om til: ”Gå på trapper, når du går på trapper”.

Frasen kan laves om til alt muligt andet – f.eks.: ”Vær til stede med dine børn, når de er der”

Hvad kan du lave frasen om til?

Hav en fantastisk weekend – Livet venter på dig!  

Esthers Fredagsblog 

Reikimester, Healer og Coach Esther Økær 

www.reikihealer.dk

www.inkahealer.dk

www.circleoflight.dk

 

 

 

__________________________

Reikimester Healer og Coach Esther Økær, Greve
https://www.reikihealer.dk
https://qttt.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Mindfulness - sådan får du det ind i din hverdag. Læs med