Reikimester Healer og Coach Esther Økær

Sig fra - før du siger til - mærk efter før du siger ja

Så var den der lige igen. Det føles nede i maven som en stor knude. På en eller anden måde er du igen blevet manøvreret et sted hen, hvor dit indre kompas synes at være gået ud af kurs.

Du vidste det egentligt godt, da du talte med hende (eller ham). Hun har en evne til at tale i en laaaaang sætning uden pause. Og lige pludselig - vupti er du fanget ind. Du har igen sagt "ja" til noget, som du egentligt kan mærke føles forkert for dig.

Manipulationsfælden
Se - den fælde er jeg havnet i flere gange. Det er oftest sket, når jeg har været i min bil eller i gang med at handle i supermarkedet. Så sker der åbenbart det med min hjerne, at den (på trods af at jeg er kvinde) ikke kan multitaske mere end én ting ad gangen. Og så har jeg "ja", selvom jeg egentligt har været i tvivl.

En gang kørte jeg i min bil, hvor jeg modtog et opkald fra et firma, der ofte giver mig nogle undervisningsopgaver. Vi talte om noget helt andet, hvor jeg kom til at nævne, at jeg også er coach. "Jamen - så kan du jo også undervise i "....." . Personen nævnte et specielt kommunikationskursus, de udbyder. Mit første svar var "Jeg har ganske vist undervist i emnet tidligere, men det ligger 10 år tilbage, så jeg tror, jeg er for rusten". Personen fortsatte ufortrødent: "Jamen - jeg har fuld tillid til, at det kan du godt". Jeg kunne mærke i maven, at der var noget, der var helt galt. Men jeg kørte jo i min bil, så jeg kunne ikke handle på mavefornemmelsen. Samtalen fortsatte lidt, hvor jeg blev langet forskellig slags madding. Og inden det øjeblik, hvor jeg kørte ind på min p-plads, havde jeg bidt på. 

Bordet fanger
Da jeg kom op i min lejlighed, havde jeg fortrudt. Der var alt for mange løse ender i forhold til forberedelse, betaling, datoer og tid, men jeg følte ligesom, at bordet havde fanget. Dette medførte dårlig nattesøvn og øget tankeaktivitet og et enkelt spædt forsøg på at slippe fri.

Se - nu endte det så alligevel med, at kurset gik godt. Så godt, at jeg var helt høj bagefter. 

Få hele dig med, før du siger ja
Det havde med andre ord ikke været en "forkert" beslutning - men jeg havde bare ikke nået at få hele mig med.

Det er nemlig det, som det handler om. I stedet for bare at sige ja til noget med det samme - er det vigtigt, at du mærker dig selv. Føles dette rigtigt allerede nu? Hvis ikke, så bed om betænkningstid. Ved at have tid til at mærke efter uden forstyrrende faktorer som bilkørsel, supermarkedsbesøg, eller lignende, vil du nemmere kunne fornemme, om dette er noget du tør/har lyst til at springe ud i.

Sig fra, før du siger til
Efter at have oplevet disse situationer nogle gange - er jeg begyndt at sige fra, hvis nogen presser mig for et øjeblikkeligt svar. Jeg siger:  "Det må jeg lige tænke over (mærke efter). Jeg vender tilbage til dig senest i morgen med et svar"

Så øv dig i at sige fra, før du siger til. Det bliver dit meget rigere af på længere sigt. 

Og helt ærligt - hvis han/hun ikke har tid til at vente på et svar - kan det jo også være lige meget.

Hvad med dig - er du god til at sige fra, før du siger til?

Hav en fantastisk weekend - Livet venter på dig!

Esthers Fredagsblog v/ Reikimester, Healer og Coach Esther Økær

www.reikihealer.dk

__________________________

Reikimester Healer og Coach Esther Økær, Greve
web: www.reikihealer.dk og www.inkahealer.dk og www.circleoflight.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Sig fra - før du siger til - mærk efter, før du siger ja. Læs mere