Reikimester - Healer og Coach

Sådan stopper du bekymringerne i at æde dig op

At bekymre sig er det samme som at bruge unødig energi på noget, der ikke eksisterer. Hver gang du bekymrer dig om noget, giver du mere næring til en illusion. De fleste af os kender Mark Twains ord: “Jeg har i mit liv haft mange bekymringer, men det er kun de færreste af dem, der er blevet til noget.”

Og det er så ganske sandt.

Bekymringer hører til i fremtiden
Hver gang vi bekymrer os – er vi ude i fremtiden. Det vil sige, at det som vi bekymrer os om, aner vi ikke, om er sandt eller bare noget vi forestiller os. Vi bekymrer os om sygdom, om børn, om kærester, om ægtefæller, om job – om……

Bekymring og frygt går hånd i hånd
Med bekymring følger også ofte en frygt. Et godt eksempel er vores børn: Vi bekymrer os om vores børn og er bange for, at der skal ske dem noget. Det starter fra det øjeblik, de bliver født – lige indtil det øjeblik, hvor vi vælger at stoppe med at bekymre os om dem. Og ja – jeg ved det godt – det kan sådan set sagtens gå hen og være resten af vores liv. Hvis vi med andre ord vælger det.

Jeg måtte også vælge
Tro mig – jeg kender det selv. Jeg var bekymret og bange nærmest hele tiden, når mine børn ikke var omkring mig. (Det gjorde det bestemt ikke nemmere, at min ældste søn var tæt på at dø af vuggedøden, da han var 6 uger gammel). Bekymringerne og frygten fulgte med, efterhånden som børnene blev ældre. Det var rent galt, da de blev teenagere og kørte rundt på knallert om aftenen i stedet for at sidde hjemme og hygge sig med deres mor. Siden blev de voksne, flyttede hjemmefra, og den ene har fået et barn. Blev det nemmere? Nej. Ikke før jeg valgte det.

Bekymringer kan æde dig op
Hvis du ikke passer på og stopper op i tide, kan bekymringer æde dig op indvendigt. Det kan både vise sig somatisk og psykisk. Det vil sige, at du kan få alt lige fra dårlige sovemønstre og fysiske skavanker af den ene eller anden slags til alvorlig angst og depression.

Du er i kontrol
Sandheden er, at du kan ligeså godt stoppe NU med at bekymre dig – for du får intet godt ud af det. Problemet er bare, at det at være bekymret eller have frygt giver dig en form for kontrol.

Hvorfor nu det?

Jo – ved at du allerede har bekymret dig om noget på forhånd – så har du allerede taget det værste af smerten i tilfælde af, at din bekymring skulle blive til virkelighed.

Et eksempel
En mor fortalte mig, at hun altid var meget bekymret for sin teenagesøn. Hun kunne slet ikke holde ud, at han skulle ud af huset, når hun ikke var sammen med ham. Hun forestillede sig alle mulige scenarier for, hvad der kunne ske ham ude i det vilde natteliv. Først når han var vel tilbage igen, kunne hun slappe af. Så oprandt den dag, hvor hun blev ringet op af politiet, der fortalte hende, at hendes søn havde været ude for en ulykke og var på hospitalet. ”Blev du ikke bange?”, spurgte jeg. ”Nej,” svarede hun. ”Tænk jeg var helt rolig, for jeg havde jo allerede forestillet mig noget, der var endnu værre.” Nu skal det lige tilføjes, at der heldigvis ikke var sket noget alvorligt med hendes søn.

Vi skal leve fuldt ud, mens vi er her
Man skal ikke være ekspert for at kunne se, at dette naturligvis ikke er hensigtsmæssigt, vel? Ja – på den ene side er det da meget smart allerede at have taget brodden af sine bekymringer ved at tænke sig til endnu værre ting. Men på den anden side så stopper bekymringer og frygt os fra at kunne leve fuldt og helt. Og det er jo det, vi er her for.

Træf dit valg hver eneste dag
Mikao Usui, (den japanske præst og professor, der genfandt Reiki), lavede 5 universelle principper. Hvert af disse principper handler om at træffe et nyt valg hver eneste dag.

Et af principperne siger: ”Blot i dag vælger jeg at lade være med at bekymre mig”.

Det fede ved dette valg er, at du ikke er evigt bundet til det. Du kan sagtens vælge om igen i morgen – og i overmorgen, om en uge, osv.

Hvad kan du mere gøre?
Selvfølgelig er der også hårdt arbejde forbundet med dette valg. Mange gange i løbet af en dag kan en bekymring dukke op og forsøge at lokke dig med ind i illusionernes mareridtsagtige dans. Det er så nemt, så nemt, for det er du vant til. Men nu har du jo truffet valget om at lade være med at bekymre sig, så i stedet for gør du således:

1.
Betragt problemet, som om du så det udefra. Husk at få alle detaljer med.

2.
Ligner dette problem et problem, du kender fra tidligere? Hvis ja – hvad skete der sidste gang? Blev bekymringsillusionen til en realitet?

Oftest vil du kunne svare ”nej” til det sidste spørgsmål – og allerede der vil du være begyndt at slappe lidt af.

3.
Stil dig selv dette rationelle spørgsmål:  
Hvor sandsynligt er det, at dette vil ske? Jeg husker, at jeg stadig kunne bekymre mig en del, da mine børn var blevet voksne. F.eks. da den ældste var blevet pilot og var ude at flyve en af sine første ruteflyvninger. Så stillede jeg mig selv dette spørgsmål: ”Ok – Esther – hvor mange fly er det lige, der letter hele dagen i hele verden? Det hjalp helt enormt.”

4.
Skift nu fokus. Fuldstændigt. Fyld dine tanker med positive dejlige billeder, der normalt får dig til at blive glad. Bliv stædigt ved med at fylde på af positive billeder, lyde, lugte og følelser, selvom en bekymringer presser på for at komme igennem. Hvis det stadig er svært, kan du evt. forestille dig, at du ser bekymringen igennem ét bestemt vindue, hvorefter du kigger ud igennem et andet vindue, hvor der kun er positivitet.

Ekstra hjælp
Det er muligt at forstærke den positive effekt, hvis du under processen banker dig sig blidt med 2 fingre på det bløde punkt på den ene håndryg mellem lillefinger og ringfinger. Bliv ved igennem alle punkterne og lige til du er faldet til ro. (Nogle kalder punktet for lykkepunktet, og det bruges i TFT og EFT.)

Har du også lyst til at følge det fantastiske princip og vælge hver eneste dag at lade være med at bekymre dig – eller vil du fortsætte med at vælge at bekymre dig?

Hav det fantastisk - Livet venter på dig!

Namaste

Reikimester, Healer og Coach Esther Økær

www.reikihealer.dk

 

__________________________

Reikimester Healer og Coach Esther Økær, Greve
https://www.reikihealer.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Bekymringer - sådan stopper du dem. Læs med