Reikimester Traumeterapeut Healer og Coach

All you need is love

Drømmen om den eneste ene ligger nok hos de fleste. Men hvorfor er det så svært at finde den rette partner? Og hvorfor er det egentligt så vigtigt?

 Hvad gjorde vi, inden vi kunne swipe?

Inden begrebet ”dating” slog igennem, mødte vi hinanden i den fysiske verden – f.eks. til fester, på arbejdet, hos venner, etc.  Enkelte var så modige, at de vovede at skrive en kontaktannonce og håbede på bid. Dette var dog en smule pinligt, så de fortalte helst ikke nogen om det. (Jeg kender faktisk et par, der fandt hinanden på den vis i 1994 og er stadig gift i dag).

Selvfølgelig finder vi stadig sammen på den måde – men forskellen på dengang og nu er, at overflødigheds­hornet af andre muligheder er så meget større nu: Datingsider på internettet, dating apps til telefonen, singleevents, etc. etc. Jeg vil lige skynde mig at sige, at dette er der kommet i hvert fald én positiv ting ud af: Det er ikke længere pinligt at annoncere med, at man ønsker en kæreste.

Vinduesshopping i Datingjunglen
Udfordringen ligger blot i, at de mange udbud let resulterer i, at de søgende laver en omgang panisk ”vinduesshopping”, hvor de konstant er på nye dates eller i gang med at swipe til højre eller til venstre.

Alt i alt er det hele blevet mere uoverskueligt. Der er så mange muligheder, at det kan være svært at falde til ro – for tænk nu, hvis der i virkeligheden er en anden, der er endnu mere den eneste ene.

Og – ja ja – jeg ved det godt – der er selvfølgelig stadig mange, der finder sammen og bliver sammen resten af livet. Det er ikke dem, jeg taler om. Jeg f.eks. kender et andet par, der har swipet sig til hinanden, er lykkeligt gift og venter barn nummer to. Og mine egne forældre er et godt eksempel på, at kærlighed kan holde, for jeg har lige været med til at fejre mine egne forældres diamantbryllup.

Når panikken råder
Du kan sagtens få tiltrukket dig en kæreste via datingsiderne, der skriger med tilbud fra begge køn, der er lige desperate efter at møde kærligheden. Problemet er bare, at hvis du møder en partner, mens du er desperat efter kærlighed, kan du risikere at tiltrække en partner, der enten:

Er et nøjagtigt spejlbillede af dig selv og er ligeså desperat efter at få et parforhold
eller
Er stik modsat dig selv og i virkeligheden er bange for at binde sig for meget i et forhold
eller
En giftig relation, som du først erkender, når du er spundet ind i nettet

Ingen af de ovenstående giver den optimale mulighed for at sundt, kærligt og varigt parforhold.

Hvis din nye kæreste afspejler dig selv, er det rigtig fedt i starten, at du endelig har fundet en person, der vil dig. Men du kan også komme ud for, at der ikke går særlig lang tid, før du begynder at finde den anden for ”needy” og ”klistrende” eller lignende gode danske ord. Eller før din kæreste gør det.

Hvis den nye kæreste viser sig at være bange for at binde sig (f.eks. ved at ønske mindre samvær efter den første passionerede periode), kan det medføre, at du bliver ulykkelig og endnu mere hungrende.

Hvis du er havnet i et giftigt forhold, kan du risikere at blive ødelagt både psykisk og fysisk, og det kan tage år, inden du bliver hel igen. Med mindre du erkender dette og når at flyve fri af nettet, inden det har lukket sig om dig.

Hvorfor er det så vigtigt at få et parforhold?
Nu er jeg selv en af de ”mærkelige”, der har det fint med at være single, men sådan har det ikke altid været, så jeg kan godt tale med alligevel.

Der kan være mange årsager til, at rigtig mange singlemennesker jager rundt og forsøger at finde den eneste ene (f.eks. i føromtalte datingjungle).

  • Dit såkaldte biologiske ur er ved at rende tør for batteri
  • Du føler ensomhed og/eller tomhed
  • Det er brikken, der mangler for at du kan sætte hak ud for, hvad du er opnået i livet
  • Omverdenen hiver i dig – for du er da lidt mærkelig, at du hellere vil være single
  • Andre årsager, som du sikkert selv kender

Du føler ensomhed og/eller tomhed
Jeg vælger at dykke dybere ned i dette punkt, fordi dette er noget, der dækker problematikken for rigtig mange.

Måske er du en af dem, der føler sig så ensom og er sikker på, at det er fordi du mangler en kæreste.

Du synes, at det er rædselsfuldt at være alene med dig selv og Netflix. Du føler en tomhed, som du mener, kun kan udfyldes, hvis du har en at holde i hånd med. Måske har du altid været meget søgende i forhold til at finde en partner.

Hvad sker der så, når du har mødt en potentiel kæreste?
Når der så endelig arriverer en potentiel partner – enten via et fysisk møde eller via en datingside, kan der ske tre ting:

1.
Der går der kun et øjeblik, før du laver testen: ”Find 5 fejl – og helst indenfor en halv time”.

2.
Du føler sig overbevist om, at du denne gang virkelig har fundet kærligheden. Du ringer rundt og fortæller veninderne (veninderne, fordi dette vist mest er noget, vi kvinder gør) om denne vidunderlige mand, som nu endelig kan få dig til at falde til ro og give dig alt, hvad du behøver for at blive lykkelig. Efter en måned på lyserød sky, ringer du rundt til de samme veninder og beklager dig over, at han alligevel ikke var den, som du drømte om, hvorefter du kasserer ham. Mændene gør det samme – dog uden at involvere vennerne. Og med den forskel, at de ofte bare lader forholdet ”fade ud” ved at undlade at kontakte kvinden. (Undskyld mænd, hvis jeg er lidt grov).

3.
Nummer 2 gælder stadig her. Dog med den forskel, at du denne gang egentligt godt er klar over inderst inde, at det (igen) ikke er den rette partner. Du beslutter sig dog for give forholdet endnu chance, for måske finder du aldrig en mand igen. Eller måske er du bare for kritisk. Herefter bliver du forholdet i 100 år og bliver mere og mere ulykkelig. Du kan ikke sige stop, før der sker noget drastisk – hvilket sagtens kan være, at du selv bliver kasseret.

Og sådan kan det fortsætte år efter år – med mindre du stopper op og (med eller uden bandeord) siger til sig selv:  ”Hvad f….. har jeg egentligt gang i?”

Din bedste kæreste er dig selv
Du har måske hørt det før – men det gør det ikke mindre sandt: Så længe du ikke selv elsker dit eget selskab, er det heller ikke sikkert, at der er andre, som vil elske det (særlig længe).

Du skal med andre ord kunne være kæreste med dig selv.

Tag på date med dig selv i dagligstuen
Her lille øvelse, som fungerer allerbedst, hvis du laver den med en hjælper, men i nødstilfælde kan gøres alene med en lænestol, hvor du skifter side mellem at være din potentielle kæreste og dig selv.

Lad din virtuelle potentielle kæreste (= din hjælper eller dig selv) stille dig disse 10 spørgsmål:

1.
Vil du virkelig gerne have en kæreste?

2.
Hvorfor vil du gerne have en kæreste?

3.
Hvad gør dig til en god kæreste for mig?

4-
Hvad er dine tre vigtigste positive egenskaber?

5.
Hvad er dine tre vigtigste negative egenskaber?

6.
Hvordan vil du gerne have, at jeg skal være overfor dig?

7.
Hvad ønsker du i et parforhold?

8
Hvad ønsker du ikke i et parforhold?

9.
Hvad vil du selv gøre for, at dette forhold bliver et sundt forhold?

10.
Hvad ønsker du at jeg skal gøre for at dette forhold bliver et sundt forhold?

Find evt. selv på andre spørgsmål, som du ved er vigtige for dig at få afklaret.

Vigtigt: Skriv alle svarene ned på et stykke papir.

Byt derefter roller, så du stiller din virtuelle potentielle kæreste de samme spørgsmål.

Finten her er, at din virtuelle potentielle kæreste nu svarer nøjagtigt det samme, som du selv lige har gjort. Og at du mærker efter, hvad svaret gør ved dig.

Sidste spørgsmål: Har du lyst til at være kæreste med dig selv?
Hvis svaret er nej, har det formentligt en hel del med selvværd at gøre. Hvis du gerne vil gøre dig klar til at få et sundt parforhold, er det altså dit selvværd du skal fokusere på at forbedre. Her kan du med fordel benytte nogle af de råd, jeg har givet dig i mine tidligere selvværdsblogs her på siden eller måske deltage i et selvværdskursus som f.eks. ”Har du tillid til dit Selvværd”.

Kan du efter denne seance svare ja til, at du ønsker at være kæreste med dig selv – så kan du meget vel være parat til at gå i gang med at søge på den måde, du finder mest rigtig for dig.

Men husk: Panik er yt – hvis du ønsker et sundt og kærligt parforhold!

Pøj pøj – lad kærligheden sejre!

PS:
Ovenstående datingøvelse kan du også lave, selvom du er i et fast parforhold. Der kan den f.eks. bruges til at tage temperaturen på dit forhold ind i mellem.

Kærligst

Reikimester, Healer og Coach Esther Økær

www.reikihealer.dk

 Love, love, love

Love, love, love
Love, love, love
There's nothing you can do that can't be done
Nothing you can sing that can't be sung
Nothing you can say, but you can learn how to play the game
It's easy
Nothing you can make that can't be made
No one you can save that can't be saved
Nothing you can do, but you can learn how to be you in time
It's easy
All you need is love
All you need is love
All you need is love, love
Love is all you need
Uddrag af sangtekst af The Beatles, Sangskriver: Lennon–McCartney
 

 

 

__________________________

Reikimester Healer og Coach Esther Økær, Greve
https://www.reikihealer.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Kærligheden - sådan finder du den. Læs med