Hektisk hverdag? Få 5 skridt til at få mere nydelse lige her

Mange af os lever i en hektisk hverdag, med mange gøremål hver dag.

Ofte sker der derfor det, at vi sætter tempoet højere og højere op, for at blive hurtigere færdige med alt det vi skal nå. Undervejs fortæller vi os selv, at først når vi er færdige må vi slappe af. Først da må vi sætte os i sofaen, med en kop kaffe, tv, en bog eller noget andet vi slapper af med og nyder.

Hvor stammer den regel egentlig fra? Hvad gør den ved dig?

Jeg har igennem årene ændret mine egne regler, og hjælper andre med at gøre det samme.

Ændringerne opstod dels fordi jeg har opdaget, at jeg egentlig aldrig bliver færdig. Der er altid mere vasketøj, nye madpakker der skal smøres og kalenderaftaler der skal opdateres. Dels fordi jeg har opdaget, at det vigtigste for mig ganske enkelt er mest mulig nydelse i livet. Hvis du genkender noget af dette, er det måske også tid for dig til et skifte. 

Sådan udskifter du travlhed med nydelse:

1) Drop ideen om at du skal være "færdig"

Noter det ned du gerne vil have ordnet, og lad resten være for nu.

2) Skift fokus fra "færdig" til at se på hvad du faktisk har nået og glæd dig over det.

3) Hold pauser i løbet af dagen

Øv dig i at skabe pauser med nydelse i løbet af dagen. På jobbet kan du evt. tage 5 min. i den friske luft, eller sæt dig for dig selv og hør din ynglings musik. Det er ikke vigtigt hvad du gør, du skal bare gøre det med nydelse. Øv dig i at skabe den indre tilstand, som du genkender fra når du holder fri.

4) Hvis du føler dig presset / stresset så sæt farten ned.

Alene dit tempo har stor indflydelse på om kroppen føler sig presset. Når du bevæger dig langsommere falder systemet til ro. Du vil opdage at du faktisk når det samme, det føles bare mere rart i et roligere tempo.

5) Tænk nydelse som overskrift i alle dine opgaver

Have fokus på at skabe nydelse for dig selv, hvem vil ikke gerne have et liv med masser af nydelse? Når du lægger mærke til at du oplever at have travlt, at du skynder dig. Så stop op og smil, sænk farten lidt og inviter mere nydelse ind i det du laver. Mind dig selv om at "færdig" ikke længere er målet, men derimod nydelse i alt hvad du laver.

Gå nysgerrigt på opdagelse og find flere og flere måder, hvorpå du kan skabe mere nydelse for dig selv i de mange små øjeblikke som hverdagen er fuld af. 

 

 

 

 

 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hektisk hverdag? Få 5 skridt til at få mere nydelse lige her