Fra ferie til hverdag - 5 tip til en god start

Ferien er forbi for de fleste, og hverdagen lurer lige om hjørnet.

For rigtig mange af os, er sommerferie tid noget ganske særligt. Uanset om vi har ferie først eller sidst på sommeren, oplever vi en form for samhørighed. De fleste omkring os skal holde ferie inden for de næste 6-8 uger. Nogen har planlagt en rejse i lang tid, og forventningens glæde skal nu udleves. For andre står ferien på praktiske gøremål, et hus der skal males, eller en have der skal forandres. For andre handler ferien om impulsivitet, og for andre igen om noget helt andet. Men vi samles om sommerferie og det involverer stort set os alle. 

Os med skolebørn kan se frem til 6-7 uger uden madpakker, lektier og huskesedler om badetøj og gymnastik tøj, der gerne skal både frem og tilbage i podernes tasker. Den pause er i sig selv et skønt pusterum for mange af os.

Sommeren giver os på mange måder et pusterum, hvor vi kan pakke vækkeuret væk, hvor vi kan trække vejret uden daglige deadlines, hvor vi kan smide fødderne op og nyde langt mere end vi skal yde. Det giver os adgang til at sætte farten ned, at planlægge en dag af gangen og hygge os med det vi kan lide. Når vi kobler fra på den måde, får hoved og krop en tiltrængt pause fra hverdagens høje tempo, de mange aftaler og gøremål vi skal nå og som vi skal tage stilling til.

Derfor er det en rigtig god ide, at starte blidt op når hverdag og skole begynder igen. Giv dig selv og dine børn, en fair chance for at omstille sig til hverdagen stille og roligt den første uge eller to.

Det kan du gøre:

1) Sørg for at give dig selv lidt ekstra tid, til det du skal. På den måde får kroppen tid til at omstille sig til et højere tempo og de mange "to does"

2) Lav ikke for mange aftaler, det er ok at du er træt, og har brug for at omstille dig til hverdagens mange gøremål. Forvent at du er træt den første uge.

3) Lav noget mad, der både er nemt at servere og rydde af. De gode sunde vaner skal nok komme igen, men det behøver ikke at være de første uger.

4) Har du børn omkring dig, så husk at de også har brug for tid til at omstille sig, stil færre krav i starten. Forvent at de er trætte og uoplagte, indtil døgnrytmen er justeret tilbage til vækkeur og skolestart kl. 8.

5) Hvilke stunder nød du mest i din ferie? Se om ikke du kan skabe den stemning for dig selv, et øjeblik i løbet af dagen. Det kan være at sidde i ro med en kop kaffe eller et særligt stykke musik, og forestille dig feriestemningen. På den måde skaber du ro og nydelse for dig selv i hverdagen. Det skal du endelig fortsætte med i hverdagen resten af året ...

Med ønsket om glæde og nydelse, bydes du velkommen tilbage til hverdagen.

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Fra ferie til hverdag - 5 tip til en god start lige her