CV jobansøgning og Linkedin 20 års erfaring

Jobsøgning - få her de tre råd der giver resultater

Jobsøgning. Sådan tager du styring over dine resultater:

Hvis du spørger mig som jobcoach og skribent af CV og ansøgninger for mine kunder gennem 15 år, om vejen til drømmejobbet, altid er nem, er svaret; at nej, det er ikke altid nemt. Der er flere faktorer i spil, som faktisk godt kan gøre det til en lidt hårrejsende oplevelse.

Her følger lidt scenarier fra en almindelig arbejdsdag for mig, hvor en ny kunde ringer mig op omkring hjælp til jobsøgning:

"Hej Helena, det er xxxxx. Jeg er kørt fast. Jeg har skrevet mange ansøgninger, men jeg kommer ikke til samtale. Og jeg kan ikke se skoven for bare træer, når jeg kigger på mit ansøgningsmateriale - jeg kan simpelthen ikke se, hvor jeg kan lave flere forbedringer. Samtidig er jeg heller ikke særlig god til at formulere mig og jeg er lidt i tvivl om, om jeg får "ramt rigtigt", når jeg skriver min ansøgning og C.V. Kan du hjælpe mig? For jeg er ved at blive temmelig frustreret over, at der ikke sker noget".

Lyder det bekendt? Så læs videre, for den tvivl, der udtrykkes her, er meget generel for de fleste kunder, der henvender sig. Og den afspejler, at det er meget ens, hvad man tumler med, når man som ansøger prøver at bane vejen til jobsamtalen. De fleste kæmper med:

-Du skal sælge dig selv. (Det kan godt opleves svært).

-Chancen for "afvisning" er stor (De skal altså kun bruge én person, men har nogle gange flere hundrede ansøgninger).

-Man bliver udfordret på evnen til at være vedholdende i "strid modvind".

- Vi er ikke alle sammen udstyret med gaven at kunne skrive og "få os selv og vores styrker ned på papir".

 -Mange oplever det "her kommer jeg agtigt" at skulle beskrive sig selv i positive vendinger til fremmede

 -Rigtig mange synes egentlig ikke de kan noget særligt (Men det kan du - det er præcis det, jeg hjælper med)

-Og herhjemme skal vi udover CV'et også skrive en motiveret ansøgning - det er krævende, og i mange andre lande er CV'et nok.

-Rigtig mange mennesker synes også det er lidt pinligt, at skulle bede om hjælp til noget så "basalt" som ansøgningsmateriale. (Men til dig der har det sådan, kan jeg sige: Det synes alle de andre også).

-Og problemet er også, at det jo faktisk ikke er basalt. Det er ikke noget vi undervises i, i skolen og vi trænes ikke i det gennem livet. Der er mange regler og retningslinjer man skal kende, og man kan komme galt afsted, hvis man prøver sig frem med gratis-råd (fra velmenende hjemmesider).

Der er tre ting, der kan give dig mere styring og øge dine resultater:

1) - At du får en forståelse for, hvordan du får virksomheden til:

A) At se dig som værdifuld for dem, både fagligt og personligt. Hvad det for "trick" du skal "slå på" i dit materiale, så du fremstår attraktiv.

B) At indkalde dig til jobsamtale. Der er nogle parametre, der kan øge dine chancer markant.

2)-  At dit materiale bliver en appetitvækker og attraktivt i layout og skriftlighed, og udtrykker din helt særlige profil. Det giver selvtillid og desuden eliminerer det den usikkerhedsfaktor de fleste oplever ift. om deres materiale er godt nok. Og faktisk er det ikke alt layout, "der "virker".

3) - At du bliver klædt på med mere forståelse og sikkerhed ift til din profil og din værdi og også dine egne ønsker - lige nu og her, og i fremtiden

Når de her ting er på plads, vil man opleve en markant stigning i succes'en ift. at blive indkaldt til samtale. Og jeg oplever også på de henvendelser jeg har, at:

Heldigvis bliver det mere og mere almindeligt, at søge professionel rådgivning og der er rigtig mange, der gør det. (Og dem ligger du i konkurrence med, hvis du ikke gør det). For JA - niveauet i ansøgningsmateriale er steget markant gennem de sidste 5-10 år, og det betyder at man skal "oppe sig" hvis man vil have en chance, når man søger. På lige fod med at søge hjælp til personlige udfordringer eller krise i parforholdet, et det ved at blive "normalt" at man søger den samme ekspertise i joblivet.

 Desuden er jobsøgning og måske også et medfølgende brancheskift kategoriseret under "kriselignende" eller i hvert fald udfordrende perioder i livet. Så det er helt normalt, hvis man føler sig lidt på gyngende grund i processen. Udover at skirve ansøgningsmateriale for mine kunder, holder jeg også mange personlige rådgivnings/coaching samtaler med jobsøgende, som gerne vil klæde sig selv ordentligt på, når de skal ud og "sælge sig selv".

Så kunne du selv eller måske en du kender, have gavn af professionel hjælp og rådgivning til jobsøgning?

Hilsen
Helena

life/jobcoach

www.cv-supporten.dk

__________________________

Helena Nylander. Ekspert i høj-kvalitets og professionelle CV'er, jobansøgninger og Linkedin profiler. 20 års erfaring.
www.CV-supporten.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hjælp til jobsøgning - få resultater