Psykoterapi og coaching af dit indre barn i København

Hvor kommer det gode eller dårlige selvværd fra? Og hvordan styrker vi det?

Hvor kommer det gode eller dårlige selvværd fra? Og hvordan styrker vi det?

Det at forstå os selv er første skridt til at kunne ændre noget. Til at skabe den forandring vi ønsker og længes efter!

Få det bedre med dig selv på alle planer

At få det bedre med os selv er for de fleste mennesker en proces over tid. Du kender det sikkert! Det kan gå op og ned og kræver som oftest både vedholdenhed og et dybt ønske om at skabe noget nyt. Om at komme ud af de gamle roller og mønstre!

Måske ønsker du:

✅At få det bedre med dig selv og ikke længere nøjes, både når du er alene og når du er sammen med andre!

✅ At komme af med de begrænsende og selvkritiske tanker og ideer, du måske har om dig selv og dine muligheder. Ikke længere at nøjes – på alle planer!

✅At stå stærkere i dig selv og tro på det, du inderst inde føler og længes efter. Så du tør springe mere ud i tingene. Tage flere chancer. Få det liv du fortjener og ikke længere underminerer dit eget værd!

✅At have mere selvværd, selvrespekt og selvkærlighed. At kunne mærke dig selv, dine ønsker og grænser.

✅At kunne udtrykke det du har på hjerte, så du kan skabe mere flow, glæde og succes i dit liv.

Det har store konsekvenser ikke at arbejde med dig selv

At tro du ikke er værdifuld nok i dig selv til at få det liv, parforhold, venner eller job du ønsker, har stor konsekvenser og er både smertefuldt og destruktivt. Vi holdes fast i vaner og mønstre og nøjes med mindre end vi fortjener.

Mange af os prøver derfor at kompensere ved f.eks. at skulle præstere, dygtiggøre os, være den stærke eller den der behager, den der altid er til rådighed for de andres behov. Følelsen af ikke helt at fortjene eller være god nok, ligger ofte dybt begravet i det ubevidste og styrer alle vores handlinger og resultater.

Det er IKKE sandt!

Den gode nyhed er, at det ganske enkelt IKKE ER SANDT, at du ikke er god nok. At du ikke fortjener det bedste eller at andre er bedre end dig. At du ikke er god nok til at få den succes du ønsker dig på alle planer. Det er IKKE SANDT, selvom du måske tror det!

Det er en illusion, som vores ego-jeg, selvbillede eller ”indre barn”, (dig i en ung alder) er kommet til at tro. Det er IKKE SANDT, selv om vi måske er kommet til tro på det i en meget tidlig alder. Det er både smertefuldt og meget begrænsende at være selvkritisk og ikke tro på, at vi er værdifulde nok til at få det bedste.

Sidder vi fast her kan vi opleve følelser som håbløshed, opgivelse, angst, depression, træthed eller at livet er for de andre, men ikke for en selv – eller måske oplever vi, at vi konstant skal knokle, præstere eller være en anden end den vi er, for at føle os gode nok.

Er det TID til at styrke dit selvværd?

...Og få den livsstil der vil gavne dig? Så klik her og kom med på mit gratis webinar.

Selvværd eller mangel på selvværd har med dit selvbillede at gøre. Altså hvordan du opfatter eller ser på dig selv. Selvbilledet er noget, vi opbygger allerede fra fødslen af og hele vejen op gennem skole- og teenageralderen.

Alt efter om vi føler os ønsket, set, hørt og elsket, vil vi opbygge enten selvværd - en følelse af at vi er værdifulde som det menneske, vi er - eller mindreværd - en følelse af at vi ikke er gode nok, mangelfulde eller ikke er værd at være sammen med.

Manglende selvværd er ikke noget vi er født med. Det er tillært, og derfor kan det ændres


Kasha Hansen, Psykoterapeut med 35 års erfaring, Charlottenlund

__________________________

Kasha Hansen - Mere end 35 års erfaring
Psykoterapeut (MPF), SE-Traume terapi, Coaching og samtale terapi, NLP træner, ID-Life Coach, Stress Coach & MFN-Instruktør
https://www.terapidervirker.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Selvværd - få det bedre med dig selv på alle planer