Psykoterapeut København Hanne Christensen

Hvordan får du succes trods vanskelige opvækstvilkår

Psykoterapi - sådan bliver du mønsterbryder

Min erfaring som psykoterapeut er, at når du finder ro og mening med den du er lige nu, kan du begynde at udvikle dig hen imod det, du gerne vil opnå i dit liv og den du gerne vil være.

Når du kender dig selv og dit udgangspunkt for livet, når du falder til ro og finder en afklarethed omkring dine vilkår, kan du stille og roligt handle dig hen imod

Glæde, lyst og kærlighed og parforhold

Familie og børn

Succes på dit studie, job eller i din virksomhed

slt det dine drømme består af.

Følelser der spænder ben for glæden, lysten og din integritet

Måske kæmper du med svære følelser som

skam 

skyld

sorg 

vrede

raseri

angst

måske kæmper du med depression og stress

Føler du dig nogengange handlingslammet

vil du helst være usynlig

kæmper du med kontrol og angst for kontroltab

kæmper du med at alt skal være perfekt

overlever du mere end du lever

Måske syntes du ikke du har fortjent din succes, måske ville det være mere "rigtigt" at være mere for andre, stå til rådighed

Måske kæmper du med rigtigt og forkert eller en udefinerbar utilstrækkelighed

Måske mærker du en tristhed, du ikke rigtig ved hvor stammer fra

Måske bære du på en vrede,  et raseri der hæmmer dig i at mærke livet og som skaber afstand til andre, en afstand du ikke ønsker, men heller ikke ved, hvordan du skal ændre.

Måske frygter du mange ting, der hæmmer dig i din udfoldelse og din kontakt med andre.

De svære følelser

De svære følelser er opstået af dine vilkår, hvad du har oplevet, ved jeg ikke, jeg vil gerne hjælpe dig med at mærke de følelser der høre til dine oplevelser, finde ud af hvad det har gjort ved dig, så du får det liv du ønsker dig og ikke længere oplever du er låst fast. 

Så du får muligheden for at vælge og forme, hvordan dit liv giver mening fremover gennem samtaler med mig.

Det er ikke nogens skyld, du kan vælge at tage ansvaret på dig, glemme offerrollen og komme videre, du har kun et liv.

Sårbarhed og tilknytning

At kæmpe med skammen over den du er og det du kommer fra, skaber afstand til andre.

Skaber frygt for at indgå i nye relationer. Fordi du føler der er så mange hemmeligheder du skal holde inde med.

Skaber frygt for succes og den synlighed, der følger med.

Skaber frygt for om andre afviser dig, når de opdager, hvem du i virkeligheden er.

Når du skjuler din sårbarhed, skader du din tilknytning til andre. Du skaber en afstand og vedligeholder selv denne afstand.

Når du møder en dejlig kæreste, holder du måske afstand, uden du aner det, fordi du ubevidst ikke ønsker, han skal kende hele din historie. Du fortæller ikke så meget, I får ikke rigtigt gang i de dybe samtaler. Dette kan skabe en udefinerbar afstand mellem jer.

Nærheden udebliver, intimiteten bliver svær og måske mangler sexlysten mere eller mindre. Værst af alt har du måske helt mistet lysten og glæden ved jeres intime liv.

Følelser der er glemt

Det er så vigtigt at du mærke dine følelser. De er guiden til dit liv.

Det svære er, at når du ikke mærke dine følelser ender du med en tomhed, forladthed eller magtesløshed du ikke ved, hvad du skal gøre ved.

Dine følelser frisætter du gennem samtalerne med mig, når du sætter på på dine oplevelser og mærker hvordan din krop reagerer. Så bliver du fri af de tidlige traumers tyrani, det der fastholder dig i en form for handlingslammelse.

Denne handlingslammelse forstyrrer dig, så du ikke mærker livet. Du tager livet, lysten og energien ud af dig selv.

At mærke sin sårbarhed

Når du bliver bevidst om din sårbarhed, når du lærer dig selv bedre at kende, får du modet til at stå frem med hele dig, så oplever du, du ikke behøver at dække over, hvem du er.

Du har gjort alt det, der var muligt i mange svære situationer og det kan du være stolt af, du har gjort det næsten umulige for et barn, overlevet vanskelige vilkår.

Tro mig, du er helt fantastisk, præcis som du er.

Når stoltheden kommer til dig, kommer samtidig glæden og lysten, det skaber ro og overskud til at gå ud i verden og skabe gode kontakter og til at nyde din succes, for nu ved du, du har fortjent den, du har om nogen kæmpet for den.

At turde skabe relationer skal læres og kræver mod, det kan virke farligt. Du skal lære det, ved at stå ved dine følelser, når du har opdaget dem og mærker dem i nuet.

Ikke alle følelser er rare og behagelige, man alle følelser fortæller dig noget og vil guide dig, så du finder meningen med dit liv, så du kan træffe dine valg og har modet til at tage anvaret for dine valg.

Pludselig en dag opdager du, du helt naturligt rækker ud efter andre, du har glemt skammen og handlingslammelsen over, hvor du kommer fra, du føler dig god nok, du oplever kærligheden og nærheden.

Du opdager, du er god nok allerinderst inde, du opdager du er stolt og har det fint med at være synlig, du tager pludselig gerne mod ros.

Nu kan du blomstre som dig.

Nu bekymrer du dig ikke længere om, du er god nok, nu oplever du virkeligheden som den er, du er den andre gerne vil være ven med og du tager i mod venskabet.

Du har fået tillid til verden. Du har fået modet til at ændre dig, til at se på dig selv uden at vide hvad det vil indebære og hvor du skal hen, nu har du sluppet kontrollen.

Det er hvad psykoterapi kan hjælpe dig frem til. Dvs at tale dig fri.

Du er meget modig, der skal mod til at starte i psykoterapi.

Med kærlig hilsen

Hanne Christensen

Psykoterapeut i København

Dette blogindlæg blev udvalgt af Levlykkeligt's samarbejdspartner Magasinet Psykologi som vælger et nyt indlæg fra Levlykkeligt hver uge til deres facebook fanpage og et om måneden til deres trykte magasin. 

__________________________

Hanne Christensen, Privatpraktiserende Psykoterapeut & Parterapeut
Læs mere på: http://www.kbhpsykoterapi.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hvordan får du succes trods vanskelige opvækstvilkår. Læs mere...