Psykoterapeut København Hanne Christensen

Parterapi - Stress og angst når meningsløsheden tager over...

Parterapi - agere eller reagere du, når dit liv føles meningsløst – 

Jeg har i parterapi mødt et par – Lise og Anders -, der endte med skilsmisse uden Lise på noget tidspunkt fattede den egentlige årsag til skilsmissen, hun startede med at reagerer med alle sine følelser på en masse meningsløse signaler fra Anders.

Da meningsløsheden blev ved kontaktede hun mig som psykoterapeut og begyndte at agere og prøve at finde mening i det hun oplevede.

Den skjulte dagsorden

I stedet for at være ærlig omkring sine valg eller behov og starte en dialog og nå et kompromis begge parter måske kunne leve med, valgte Anders at gøre det, der var mest komfortabelt for ham.

Højst sandsynligt skjulte han også et misbrug af kokain.

Dette udslettede langsomt kærligheden og nærheden. Det skabte angst, stress og kaos. Samlivet blev i stedet for en magtkamp, som Lise og familien for en tid blev en del af, uden at vide hvad meningen eller årsagen til det hele var.

Magtkamp

Magtkampen kom i dette tilfælde til at handle om familien. Lise ville gerne se dem meget, Anders ville pudselig se dem mindst muligt. Lise var tydelig i sine ønsker og behov, Anders sagde et – at han gerne ville familien - og gjorde noget andet – viste de ikke var velkommen i sin adfærd, når de kom på besøg ...

Familien blev ignoreret og fejet væk, hvis de kom. Gik de ikke hurtigt skruede Anders op for sin provokerende og ubehagelige side.

Familien valgte at takke nej til invitationer og samvær, hvor han var tilstede.

Det tog tid inden det gik op for Lise, hvad det var der foregik eller det fandt hun aldrig rigtig ud af, men det tog lang tid inden hun handlede på den meningsløshed hun oplevede. Det var svært at tro på virkeligheden, den virkelighed der pludselig var blevet hendes, der var så mange tabte drømme at sige farvel til.

Skilsmissen blev en realitet stadig uden at Lise kendte årsagen til Anders pludselige afvisning af familien, som hun oplevede han tidligere havde været glad for. Lises oplevelser med Anders gav ikke mening længere.

Nuet

Jeg har fortsat Lise i psykoterapi.

Hun er på vej videre, skrammet og trist, dog aldrig i tvivl om at hendes børn – familien - er det vigtigste.

Lige nu oplever hun, at der ikke er nogen der er glade, højst lettede over at være befriet for noget meget meningsløst og efterhånden også en åbenlys modbydelighed.

Dog stadig forvirret og uforstående over hvad der skabte magtkampen og kaos, hvad ville Anders dække over...

Hvad ville han opnå ...

Anders sidder tilbage og er vred, men er blevet fri for hende og familien ...

Familien kan anerkende sig selv for at agere og ikke reagere på de meningsløse forhold de blev en del af. De kan sidde tilbage og undre sig over, hvad det var for et spil, de var ved at blive trukket ind i...

Triste og kede af det gode familieliv der pludselig stoppede.

Måske genkender du oplevelsen af meningsløshed, forvirringen og tristheden over ikke at forstå hvad din partner vil eller gør. Når du har kæmpet, diskuteret, skændes og forsones igen og igen uden meningsløsheden hører op, er det måske på tide at overveje at gå i parterapi.

Du kan leve sammen med en kokain misbruger, der er mange flere end vi drømmer om, helt almindelige familie fædre, der har brugt det til lige at dulme lidt stress, det kan jo ikke ses eller lugtes, det giver bare et ordentligt skud energi.

Få hjælp til at indse og erkende at uanset hvor smertefuldt det er, er der er en underliggende dagsorden du aldrig får sandheden om, erkende at den højst sandsynlig vil ødelægge dig hvis du bliver, hvis du ikke handler og tager den smertefulde konsekvens at gå.

Den smertefulde konsekvens og det tabte håb kan parterapeuten hjælpe dig med at finde vej igennem.

Kærlig hilsen

Hanne Christensen 

Parterapeut i København

__________________________

Hanne Christensen, Privatpraktiserende Psykoterapeut & Parterapeut
Læs mere på: http://www.kbhpsykoterapi.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Parterapi - Stress og angst når meningsløsheden tager over. Læs mere