Summesommer

Det summer overalt af siesta.

På grund af den indtrådte feriestilhed sanser jeg tydeligt den summen, der normalt bedøves af larm. Vejene er næsten tomme, fortovene slapper af fra folks travle gang, og rundt omkring hos læger, i butikker og på varmesløve arbejdspladser er der problemer med it-systemerne, som ser ud til at være draget sydpå.

Klokken fire om morgenen, dette magiske tidspunkt, hvor verden vågner indsvøbt i nattens lette kølighed, begynder pipperiet, og inden længe er luften fyldt med svirrende insekter, der gør sig til som fuglemad. Nede ved søen møder jeg en årvågen svanefar og en omsorgsfuld svanemor med fem grå svællinger.

Kort sagt: det er blevet sommer. Avisoverskrifterne vidner om dødvande, og jeg er begyndt at geare ned og får bloglængsel, inden jeg slår mig ned med krimien, kogebogen og kikkerten eller går til lærredet og penslerne.

Samtidig er der plads til at summe over og planlægge, hvad der skal ske i efteråret. Spændende efteruddannelse og kurser. Nye foredrag og kvindegrupper. Måske lidt historiefortælling. Det er nu meget rart engang imellem, at samfundet bliver statisk og apatisk. I hvert fald i min kikkert. Meditationen kommer af sig selv.

Apati kan være gavnlig - i doserede mængder ...

Glædelig sommer!
Alice Persson
Psykoterapi på Østerbro

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Summesommer - Meditationen kommer af sig selv