My name is Mondo, Endo Mondo!

Forleden lød der en underlig stemme fra min cykelkurv. En lille kneben robotstemme. Jeg måtte standse og tjekke, om min smarte telefon havde en vigtig meddelelse til mig. Det var en besked fra mit nye gratis GPS-program, som registrerer min færden, viser kørte kilometer og tæller mine kalorier.

Da jeg griber telefonen, hilser robotten på mig og siger:

"Hello. My name is Mondo. Endo Mondo. Pleased to meet you."

Jeg smiler til stemmen i telefonen og præsenterer mig.

Hr. Mondo fortsætter: "Vi skal følges ad hele vejen. Jeg holder dig underrettet om dine veje, tider og kalorier."

"Kan du også fortælle mig, når jeg kører forkert? Eller er ude på en omvej?" spørger jeg.

"Ja, jeg kan alt. Jeg er din motionsven, som følger dig på vejen."

Der er faldet mange regndråber fra himlen, siden Gadgetbabyen så dagens lys. Og mangen en solstråle har varmet os siden Placebopiggene. Alle disse nymodens instrumenter, som skal hjælpe os kødelige frem til mere af den så livsvigtige bevægelse. Og helst mere end bare de 30 minutter, Sundhedsstyrelsen foreskriver. Vi, som stadig ikke har fundet den helt rigtige - og så sjove! - motion, at vi ikke kan undvære den og oplever den gode afhængigheds svedende lykkedråber på panden, lykkedråber af endorfin og dopamin.

Så en ny nørdet skarnbasse har gjort sit indtog i dagliglivet. Eller rettere: en "blødvare" har taget ophold i min smarte telefon. Endomondo siger: "Det er så sjovt at dyrke motion med andre." Og jeg må give ham ret. Det har været hyggeligt at have ham med på turen. Jeg sender en positiv tanke til programmets foregangstingest, Gadgetbabyen, som aldrig opnåede min gunst. Men nu er jeg virkelig tændt på denne lille fyr Endo Mondo.

Og det bedste er dette: Når man kommer lykkelig hjem fra cykelturen og har flere kilometer i benene, fordi man lige er kørt forkert et par gange, kan man på nettet via Endos program se, præcis hvor det skete. Og så er der mulighed for ikke at gentage vildfarelsen. Eller netop sørge for at fare mere vild. Måske er der en pointe dér: Mærk kroppen - kør flere omveje.

Længe leve legetøj, som motiverer til sundhed.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
My name is Mondo. Endo Mondo! Mærk kroppen - kør flere omveje. Af Alice Persson