Kærlighedslængsel

I øjeblikket kører en video på youtube, som tager mange om hjertet.

Inclusive mig selv.

En lille killing har tilsyneladende mareridt. Dens kærlige mor trækker den ind til sin varme krop og beskytter den med sit nærvær. Mon ikke det i bund og grund er dét, mange mennesker længes efter? At føle sig tryg og beskyttet i kærestens varme favn. At blive holdt. Vi er i hvert fald gode til at genkende fornemmelsen eller længslen efter det. Ja, vi er måske i virkeligheden afhængige af det.

"Kærlighedsafhængighed" eller "Love Addict". Et tilsyneladende naturligt begreb. En sund afhængighed, der ikke gør skade på krop og sjæl som så mange andre drugs?

"Mennesker som elsker for meget" lyder lige så mærkeligt. Man kan da aldrig elske for meget, skulle man tro?

Men nej. Begge begreber dækker over den tilstand, at man "elsker" andre (en anden) så meget, at det bliver usundt, fordi man slet ikke er i kontakt med sig selv.

Mange mennesker, både kvinder og mænd, genkender symptomerne beskrevet i bøgerne ”Kvinder der elsker for meget” og ”Når kærligheden kammer over.”

Flere mener at have (en snert af) det problem, som bøgerne og filmen ”Love Addict” beskriver: når man længes så meget efter kærlighed, at man i et forhold tilsidesætter egne behov og helt mister sig selv. Og de følelser, der skulle være lykken, bliver til skam, skyld, sorg og angst.

Selv om det pinlige - skammen - gør, at det er svært at snakke med andre om det, er det åbenheden, skammens værste fjende, der åbner vejen mod et brud med dette mønster.

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Vigtigt emne, som ofte underkendes!

Betty Koudal

Ja, og sikkert af gode grunde! Tak for din kommentar, Betty :-)

Kærlighedslængsel. Kvinder som elsker andre for meget