Psykoterapeut og spirituel vejleder Jane Mejlhede

Skab dit eget ritual, hvor du slipper det, der tynger.

Der er i virkeligheden kun én ting, som du skal vide for at lave dit eget kraftfulde og transformerende ritual. 

Forårsjævndøgn falder i år natten mellem 19. og 20. marts kl. 04.06 og netop forårsjævndøgnet er en tid, der kalder på ritualer, frisættelse og transformation.

Jævndøgn er de to dage, som befinder sig mellem vinter og sommer. Sommer og vinter. De døgn, hvor lysets balance tipper.

For oprindelige kulturer har både jævndøgn og solhverv (midsommer og midvinter) haft en særlig betydning, som i nutiden er gledet mere og mere i baggrunden. Men vi skal ikke gøre meget for at skifte vores opmærksomhed mod årets rytme og dermed give os selv mulighed for at træde ind i de kraftfulde, kollektive energier, som er til rådighed her.

Ved forårsjævndøgn lægger vi vinterens mørke og tunge kappe fra os, dagene bliver længere, grønne spirer gennembryder den kolde jord, lyset kraft vokser, og alt omkring og i os hvisker og kalder på frihed, på udfoldelse, på lethed og liv.

De kollektive energier omkring forårsjævndøgn er særligt gunstige for dig, som mærker et dybere kald i retning af at:

  • Give endeligt slip på energi, som har tynget, blokeret eller holdt dig tilbage
  • Træde mere frit og ubundet ind i livet
  • Fuldende en transformationsproces
  • Skabe en ny begyndelse
  • Rense dit system (krop, tanker, følelser) for uro, sygdom og ubalancer

Ethvert rituals gyldne regel: Jo mere du dedikerer dig til det, jo mere kraftfuldt bliver det. Det betyder, at du kan lave et ritual, som er nok så helligt, traditionsrigt, korrekt og/eller energiladet. Men effekten af ritualet udebliver i sin essens, hvis du er mere fokuseret på at tænke på alt muligt andet, ikke er virkeligt sansende til stede i din krop, eller er i færd med at opstille billeder til din Insta-profil.

Hvis du derimod fokuserer hele din energi på at komme til stede, på at være nærværende, vågen og sansende i kroppen, på din intention og på at involvere hele dig selv i processen, kan du i princippet gøre enhver handling til et healende, transformerende og powerfuldt ritual.

Se her, hvordan du kan lave dit eget ritual til forårsjævndøgn

Kærligst Jane Mejlhede

__________________________

Jane Mejlhede. Psykoterapeut og spirituel vejleder.
Læs mere https://janemejlhede.com

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Ritual? Her er den gyldne regel